Zeytin Çekirdekleri" Ayvalık Belediyesine Ödül Getirdi - Son Dakika
Yerel

Zeytin Çekirdekleri" Ayvalık Belediyesine Ödül Getirdi

Zeytin Çekirdekleri" Ayvalık Belediyesine Ödül Getirdi

Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilçe merkeziyle kırsal mahallelerde yaşayan 300 çocuğa müzik, sanat gibi eğitimlerin verildiği “Zeytin Çekirdekleri Projesi” ile ödül kazandı.

25.03.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilçe merkeziyle kırsal mahallelerde yaşayan 300 çocuğa müzik, sanat gibi eğitimlerin verildiği "Zeytin Çekirdekleri Projesi" ile ödül kazandı.

Özel bir dergi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri töreninde "Sosyal Sorumluluk" kategorisinde Ayvalık Belediyesi "Zeytin Çekirdekleri Projesi" ile ödüle layık görüldü. Ayvalık Belediyesi'nin ödülünü Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen törende Mete Tapan'ın elinden aldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer Ayvalık'ın zeytinle iç içe olan Edremit Körfez bölgesinde yer aldığını bildirerek şunları söyledi;

"O nedenle biz de çocuklarımıza zeytin çekirdeği dedik. Zeytin Çekirdekleri Projesiyle 6- 9 yaş arasındaki çocuklarımıza müzik ve sanat eğitimi veriliyor. Bu projeyi bize getiren ve başından beri gönüllü olarak Gül Gürsoy'un emeği büyük, ona buradan teşekkür ediyorum. Zeytin Çekirdekleri Projesiyle şu anda 300 çocuğa ulaştık. Hedefimiz 3 bin çocuk en yakın zamanda da çok aşacağız. Bize bu projede çok destekler var, gönüllüler çalışıyor. Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü çalışıyor. Belediye personelimiz, meclis üyelerimiz bu projede yer alıyor hepsine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayvalıklılara teşekkür ediyorum. Bir etkinlik sonunda projede yer alan çocuklardan bir tanesinin babaannesi torununda ilk günden bu yana çok büyük değişim olduğunu belirterek iyi ki torununu zeytin çekirdeklerine verdiğini söyledi. Belediye başkanlığının en zevkli tarafı da bu, yaptınız bir çalışmanın başarıya sonuca ulaşması. Bir de böyle ödülle yaptığınız işin ödülle taçlandırılmış olması çok zevkli. Zeytin çekirdeklerini çok önemsiyoruz. İnşallah bu projenin Türkiye'nin her yerine yayılacağına da inanıyorum".

Başkan Gençer, "Zeytin ağacı kadar uzun ömür, Zeytin tanesi kadar bereketli bir hayat, Zeytinyağı gibi sağlıklı ve zeytin dalının simgesi olduğu hoşgörüyle barış dolu bir hayat diliyorum" sözlerini içeren ve Ayvalık'ta yoğun olarak söylenen zeytin duasını okuyarak konuşmasını tamamladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen törenine Ayvalık'ı temsilen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in yanı sıra belediye meclis üyeleri Yalçın Taş, Hüseyin Barış, proje koordinatörü Gül Gürsoy, Ayvalıklı iş adamları Ahmet Süner, Sezai Madra ve Salih Madra katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytin Çekirdekleri' Ayvalık Belediyesine Ödül Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement