"Zeytin Çekirdekleri Projesi" - - Son Dakika
Kültür Sanat

"Zeytin Çekirdekleri Projesi" -

"Zeytin Çekirdekleri Projesi" -

Ayvalık'ta "Zeytin Çekirdekleri Projesi" kapsamında 130 çocuk, pet şişe ve diğer atıkları sergiledi.

27.07.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık'ta "Zeytin Çekirdekleri Projesi" kapsamında 130 çocuk, pet şişe ve diğer atıkları sergiledi.

Proje kapsamında ilçedeki 130 çocuğa bir hafta boyunca Elvan Atalay tarafından, atıkları sanat eserine dönüştürülmesi konusunda eğitim verildi. Çocuklar, bu eğitimler sırasında doğaya atılan pet şişeleri çeşitli renklere boyadı.

Demir bir kafesin etrafına misina ile asılan farklı renklerdeki pet şişeler, Cunda Adası Barbaros Meydanına götürüldü. Çocuklar da burada ellerindeki pet şişelerle ritm tutarak, doğa ve çevre ile ilgili sloganlar attı. Çocuklar daha sonra "Sev kardeşim" isimli şarkıyı kordondaki gösterilerini izlemeye gelen tatilcilerle birlikte söyledi.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Çekirdekleri Projesi'nin Ayvalık'ta ilkokul çağındaki öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Bacan, "Her okulumuzdan öğrenci grupları buraya iştirak ettiler. Buradaki etkinliğimizi de çocukların geri dönüşümle ilgili çevre bilinci edinebilmeleri için etkinlik şeklinde planladık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Zeytin Çekirdekleri Projesi' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement