Zeytin Fiyatları Burhaniyeli Üreticiyi Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Zeytin Fiyatları Burhaniyeli Üreticiyi Sevindirdi

Zeytin Fiyatları Burhaniyeli Üreticiyi Sevindirdi

Ülkenin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Körfez Bölgesi'nde, firmalarca yeşil zeytin alımına başlandı.

26.10.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkenin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Körfez Bölgesi'nde, firmalarca yeşil zeytin alımına başlandı. İriliğine göre zeytinin kilogramda 2.5 ila 7 lira arasında fiyat görmesi üreticiyi sevindirdi.

Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerini içine alan ve 12 milyon zeytin ağacının bulunduğu Körfez yöresinde bu ayın başlarından itibaren zeytin hasadı başladı. Düşük rekolteye rağmen yüksek kalite yüz güldürdü. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin (UZZK) araştırmasına göre, körfez yöresinde 59 bin ton ürün beklenirken; bunun 15 bin tonunun salamuraya ayrılması öngörülüyor. Bölgede yeşil zeytin alımları başlarken, ürünün fiyatı iriliğine göre kiloda 2.5 lira ile 7 lira arasında değişiyor. Değişik yerlerde kurulan eleklerde elenen zeytinler, depolara gönderilirken 3-5 ay sonra sofralara gelecek.

Fiyatların iyi olduğunu belirten Hisarköy Muhtarı Mustafa Göksu, "Bu sene zeytin rekoltesi az ama fiyatlar güzel. Duble zeytin 7 lira, yağlık zeytin 2.5 lira. Yani fiyatlar 2.5 ile 7 TL arasında. Üreticiler şu an fiyatlardan çok memnun" dedi. Üreticilerden Mustafa Sevinç, "Bu sene zeytin fiyatları iyi. Rekolte az fakat fiyatlar yükseldi. İnşallah, zeytinyağı fiyatları da yüksek olur" diye konuştu. Fiyatların memnun ettiği üreticilerden Yücel Yakın da, "Yeşil zeytin inşallah yüzümüzü güldürecek. Dileriz, bundan sonraki yıllarda da aynı olur fiyatlar. Yani yeşil zeytin sayesinde çiftçinin cebi biraz para görecek. Memnunuz. Ne diyelim, inşallah iyi olacak" dedi.

Şarköy'den zeytin komisyoncusu Tekin Köse, "Zeytin alımları başladı. Fiyatlar 2.5 liradan 7 liraya kadar çıkıyor. Müstahsil çok memnun. İnşallah, düşmez böyle devam eder" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeytin Fiyatları Burhaniyeli Üreticiyi Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement