Zeytin Üreticilerine Eğitim Semineri - Son Dakika
Ekonomi

Zeytin Üreticilerine Eğitim Semineri

Zeytin üretiminde verimi artırmak amacıyla Marmarabirlik öncülüğünde üreticilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

21.02.2017 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytin üretiminde verimi artırmak amacıyla Marmarabirlik öncülüğünde üreticilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından verilecek eğitimlerin ilki 24 Şubat'ta İznik Kooperatifinde başlayacak.

Üretici bilgilendirme toplantılarında Prof. Dr. Haluk Başar "zeytin ağacının gübrelenmesi", Doç. Dr. Himmet Tezcan ve Doç. Dr. Nabi Ahmet Kumral "hastalık ve zararlılar", Doç. Dr. Cevriye Mert ise "zeytin yetiştiriciliği" konularında eğitim verecek.

İznik Kooperatifinde 24 Şubat Cuma akşamı başlayacak ilk toplantının ardından, 27 Şubat'ta Orhangazi Kooperatifi, 3 Mart'ta Mudanya Kooperatifi, 7 Mart'ta Gemlik Kooperatifi, 10 Mart'ta Edincik Kooperatifi 13 Mart'ta Erdek Kooperatifi ve 17 Mart'ta da Mürefte Kooperatifi'nde üretici bilgilendirme toplantıları yapılacak.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa son yıllarda olumsuz iklim koşulları ve zararlılar sebebiyle üreticilerin büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Son yıllarda olduğu gibi bu sene de don, kuraklık ve zeytin sineği üretimde verimi azaltarak, tahmini rekolteyi yarı yarıya düşürdü. Bu sıkıntıları gidermek, verimi artırmak ve dolayısıyla üreticileri bilinçlendirmek amacıyla Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından 'Zeytin Üretiminde Verim Neden Düştü?' konulu eğitim toplantıları düzenlenecek. Ortaklarımızın bu toplantılara katılmaları, üretime büyük katkı sağlayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Zeytin Üreticilerine Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.

  • Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği
    12:29 Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği

    Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği'nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. Samsun'un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli tatları tanıtıldı.

  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
    12:26 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 8 Mart 2024 tarihinde 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programını duyurdu. Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden ikişer aylık dönemler halinde alınacak. Kadın ve gençlerin istihdam ve girişimcilik odaklı mesleki gelişimini desteklemeyi amaçlayan program, yeni istihdam taahhüdü sunan işletmeler ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlardan başvuruları kabul edecek. Başvuru rehberinde ayrıntılı bilgiler yer alırken, program hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

  • İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı
    12:26 İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı

    15 yıl AKP'nin yönettiği Sancaktepe Belediyesi'nde yaklaşık 2 milyar TL borç olduğu ortaya çıktı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve Belediye Başkanı Alper Yeğin, borç tablosunu paylaştı.


Advertisement