Zeytinbunu'nda Kültür ve Sanat Sezonu Minyatür Sergisiyle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Zeytinbunu'nda Kültür ve Sanat Sezonu Minyatür Sergisiyle Açıldı

Zeytinburnu Belediyesi, 2015-2016 kültür ve sanat sezonunu sanatçı Cahide Keskiner’in ’Kültürel Semboller’ adlı karma sergisi ile açtı.

10.10.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi, 2015-2016 kültür ve sanat sezonunu sanatçı Cahide Keskiner'in 'Kültürel Semboller' adlı karma sergisi ile açtı. Sergide Cahide Keskiner'in yanı sıra Keskiner'in öğrencilerinin de eserleri sergilendi.

İstanbul'un kültür sanat hayatına yoğun katkılar sunan Zeytinburnu Belediyesi, 2015-2016 kültür ve sanat sezonuna ünlü minyatür sanatçısı Cahide Keskiner ve öğrencilerinin çalışmalarından oluşan 'Kültürel Semboller' adlı karma minyatür sergisi ile start verdi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde birçok sanatçı ve sanatseverin katılımı ile yapılan sergi açılışında, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, açılış kurdelesini sergi sahibi Cahide Keskiner ve Keskiner'in öğrencileri ile birlikte kesti. Kurdele kesiminden sonra usta sanatçı Cahide Keskiner'e sanata sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini sunan Başkan Murat Aydın, Keskiner'e çiçek takdiminde bulundu. Sonrasında sergiyi gezen Başkan Aydın, tablolar hakkında eser sahiplerinden bilgi aldı. Sonrasında ise sanatçı Göksel Baktargil, müzik dinletisi ile davetlilere eğlenceli bir gece yaşattı.

Kültür sanat etkinliklerine her zaman önem verdiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Allah'a şükürler olsun. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nin 2015-2016 sezonunu bugün açıyoruz. Kültür sanatta Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük değerlerden Cahide Keskiner hocamızın atölyesinde üretilen, onun talebeleri ile birlikte üretilen eserleri Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'mizin sergi salonunda sergiliyoruz. Anlamlı bir olay. Cahide hocamızın 50'inci sanat yılı münasebeti ile de yine böyle bir çalışma daha yapmıştık sergi olarak değil ama katalog ve kitap olarak bu çalışmayı yapmıştık. Şimdi de onun talebelerinin, artı hocamın bazı eserlerinin sergilendiği anlamlı bir sergiye Zeytinburnu'muz ev sahipliği yapıyor. Dün, Zeytinburnu Kültür sanat ile iletişimi çok kopuk olan bir yerdi. Ama bugün Zeytinburnu kültür ve sanat ile iç içe olan bir şehir haline gelmiştir. Bu serüvende, bu yolculukta bize destek olan mesai arkadaşlarımıza ve Zeytinburnu halkına müteşekkiriz. Kültür sanata katkı verenler, kültür sanat sevenleri ve yapanları ve onu geleceğe aktaranlarına da, bizlere sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sergiye ev sahipliği yaptıkları için Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın'a teşekkür eden Zahide Çekin, "Cahide hocamız başkanlığında yaklaşık bir yıldır süren bir proje yürütüyoruz. Bu projeye aslında büyük bir projenin başlangıç sergisi diyebiliriz. Konumuz kültürel semboller, çok geniş bir konu. Zeytinburnu Belediyesi bize ev sahipliği yapıyor. Bizim bir kataloğumuzu da bastırdılar. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a ve kuratörümüz Lütfü Şen'e çok teşekkür ediyorum. Uyumlu bir çalışma içinde devam ettik ve sergiyi hazırladık. Kültürel semboller hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Nesilden nesle aktarılmış. Yani bir gül dediğimizde aklımıza peygamber efendimiz geliyor. Kartal dediğimizde güç ve kudret geliyor. Nar dediğimizde doğurganlık ve süreklilik geliyor. Bu gibi semboller hayatımızda önemli bir yer tutar ve açıklama yapmadan sembollerle anlaşabiliriz. Dediğim gibi bu sergi çok geniş bir projenin başlangıcı. Sanatseverleri sergimize bekliyoruz. Yaklaşık bir ay sergimiz açık kalacak. Ziyaretçilerimizi sergimize bekliyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinbunu'nda Kültür ve Sanat Sezonu Minyatür Sergisiyle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement