Zeytinburnu Bilgi Evleri 3. Öykü Yarışması Başladı - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu Bilgi Evleri 3. Öykü Yarışması Başladı

Zeytinburnu Bilgi Evleri 3. Öykü Yarışması Başladı

İşte Bizim "Öykü"müz!

19.10.2016 16:52  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kitap okuma yarışması, gençlerle baş başa sohbetleri ve kitap okuma saatleri gibi birçok faaliyetle Zeytinburnulu çocuk ve gençlere kitap sevgisiyle birlikte okuma alışkanlığını da kazandıran Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, 3. Öykü Yarışması ile tüm üyelerini yazmaya davet ediyor.

Zeytinburnu Bilgi Evleri bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği öykü yarışması ile üyelerini okumaya ve yazmaya teşvik ederken kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi, dilimizi doğru ve etkin bir biçimde kullanmayı, özellikle de öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmayı hedefliyor.

Konusu serbest olan öykü yarışmasında, yarışmaya girecek öykülerin daha önce yayımlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayınevine gönderilmemiş olması gerekiyor. Öykü yarışması 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri (1. Grup), lise öğrencileri (2.Grup), üniversite öğrencileri ve yetişkinler (3. Grup) olmak üzere üç farklı grupta gerçekleştirilecek. Yarışmaya gönderilecek olan eserlerin 14 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar Bilgi Evlerine teslim edilmesi gerekiyor.

Genç yazarlarımızın en fazla iki eserle katılabilecekleri öykü yarışmasının değerlendirmesi jüri başkanlığını Prof. Dr. Fatih Andı' nın yaptığı Cemal Şakar, Necip Tosun, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer ve Aykut Ertuğrul'un yer aldığı edebiyat dünyamızın çok kıymetli yazarlarından oluşan bir kurul tarafından gerçekleştirilecek. Bu sayede genç yazarlarımızın eserlerine, usta kalemlerin penceresinden de bakılmış olacak.

Öykü Yarışması Katılımcılarını Muhteşem Ödüller Bekliyor

Değerlendirme sonucunda 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat 19.00'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek ödül töreni ile her grupta 1. olan eser sahiplerine 5.000 TL, 2. olan eser sahiplerine 3.000 TL, 3. olan eser sahiplerine 2.000 TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler haricinde her grupta beşer eser sahibi mansiyon ödülü olarak 500 TL ile ödüllendirilecek.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri dereceye giren öyküleri bir kitap haline getirerek yayımlayacak. Böylece katılımcılar, öykülerinin ölümsüzleştirildiği paha biçilemez bir ödülün daha sahibi olacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zeytinburnu Bilgi Evleri 3. Öykü Yarışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement