Zeytinburnu Bilgi Evleri'nden Rekor Sayı - Son Dakika
Yerel

Zeytinburnu Bilgi Evleri'nden Rekor Sayı

Zeytinburnu Bilgi Evleri\'nden Rekor Sayı

Türkiye’de ilk defa Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilgi Evleri, bir ilk olarak başladığı hizmet hayatında 50 bin kayıtlı üye sayısına ulaştı.

30.11.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk defa Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilgi Evleri, bir ilk olarak başladığı hizmet hayatında 50 bin kayıtlı üye sayısına ulaştı.

50'yi aşkın kulübüyle öğrencilere okuldan artan zamanlarında birçok faaliyeti gerçekleştirme olanağı sunan Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, son üyesi Umut Aydemir'in de kaydıyla rekor sayıya ulaşıp 50 bin üyeye sahip oldu.

10 yıl önce kültür, sanat ve eğitim alanlarında yeni nesil öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla eğitim faaliyetine başlayan bilgi evleri, çocuklara ve gençlere kitap sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ortaya koyduğu projelerin meyvelerini almaya başladı. Her sabah tüm bilgi evleriyle eş zamanlı olarak başlatılan okuma saati etkinliği, kitap okuma yarışmaları, gençlerle baş başa sohbetleri ve son olarak öykü yazma yarışmalarıyla üyelerine kitap okuma alışkanlığı kazandıran bilgi evleri, ayrıca sahip olduğu zengin kütüphanelerden de bugüne kadar yarım milyonu aşkın kitabı ödünç vermiş durumda.

50 bininci üyesi Umut Aydemir'e sürpriz yapan bilgi evleri öğretmenleri, annesiyle birlikte kayıt yaptırmaya gelen Aydemir'e sırt çantası ve okul seti hediye etti. Bilgi evlerine daha önceden kayıt yaptırmak istediğini fakat bugüne kısmet olduğunu belirten Aydemir, özellikle sanat atölyelerine katılmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinburnu Bilgi Evleri'nden Rekor Sayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement