Zeytinburnu'nda Kerbela Yası - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu'nda Kerbela Yası

Zeytinburnu\'nda Kerbela Yası

Zeytinburnu'nda Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

11.10.2016 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'nda Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Sümer Mahallesi'ndeki İmam-ı Cafer-i Sadık Camisi önünde düzenlen programda Kerbela acısını anlatan ilahiler eşliğinde kısa bir yürüyüş yapıldı.

Siyah giyen gruptakiler, ilahiler eşliğinde Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının yasını tuttu. İlahilerin okunuşu sırasında bazı vatandaşlar gözyaşı döktü. Türk bayrağıyla süslenen camiye, Kerbala faciasını anlatan anlatan fotoğraflar asıldı. Programda Tarih Öğretmeni Taner Kırhan, Kerbela'nın İslam tarihindeki yeri ve önemini anlattı.

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Hz. Hüseyin'in haksızlığa, gaspçılara, iktidarı ele geçirmek isteyenlere karşı çıktığı için şehit edildiğini söyledi.

Bu davanın halen devam ettiğin ve gaspçıların, kötülerin var olduğunu belirten Balaban, "Yine iyiler var, yine Hüseyin'in takipçileri var. Bu kıyamete kadar devam edecek bir hikaye. Bundan insanlar dersler almalı. Daima iyiler kazanacak ama kötüler de devam edecek. Yine dün ciğerimizi yaktılar bir takım kötü insanlar. Umarız bu kötü insanlar akıllarını devşirirler, bu güzel ülkede huzur, birlik ve beraberlik içinde hayatımızı sürdürürüz." diye konuştu.

Zeytinburnu Müftüsü İsmail Gökmen de İslam'ın vahdet üzerine kurulmuş bir din olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İslam'ın en önemli özelliğinin Allah'ın birliği ve ümmetin beraberliği olduğunu söyledi. Hz. Ömer'in, Hz. Osman, Hz. Ali'nin ve Hz. Hüseyin ve Hasan'ın sapkın dindarlar tarafından şehit edildiğini ifade eden Gökmen, "Halbuki Allah'ın kitabında din birdir. Allah dinine inananlar arasında bir tefrika olmaz. Müminler kardeştir. Hepimizi bunu söylüyoruz ama bu tefrika hep aramızda olmuştur. Müslümanlar olarak birbirimizi öldürüyoruz. İslam aleminde hala kan ve gözyaşı var. Kerbela hala devam ediyor. İslam aleminin sulh ve selamete ermesi için Hz. Hüseyin ve Hasan kendilerini şehit etmişler. Kerbela'da Hz. Hüseyin'in uğruna can verdiği değerleri bulamazsak her yıl bu günleri yaşarız, anarız, dağıldığımız zaman da aynen Kerbela'ya döneriz. Halbuki Kerbela'dan ibret almamız gerekirdi."

Zeytinburnu İmam-ı Cafer-i Sadık Camisi Derneği Başkanı Mehmet Tahan da Ehli Beytin yasını tutmak için toplandıklarını belirterek, Aşure Günü'nün Türkiye'de herkesin ortak paydası haline geldiğini söyledi. Siyasi bir amaçlarının olmadığını kaydeden Tahan, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olduklarını dile getirdi.

Başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlere rahmet dileyen Tahan, bu topraklarda barışın, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, sevginin, saygının ve hoşgörünün yeşermesi için azami çaba gösterildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, Kerbela faciası anlatan tiyatro oyunu cami önünde sahnelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeytinburnu'nda Kerbela Yası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement