Zeytinburnulu Gençler, Sualtı Arama ve Kurtarma Eğitimi Alıyor - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnulu Gençler, Sualtı Arama ve Kurtarma Eğitimi Alıyor

Zeytinburnulu Gençler, Sualtı Arama ve Kurtarma Eğitimi Alıyor

Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda sualtı arama ve kurtarma eğitimi alan gençler, eğitimlerini tamamladıktan sonra olası bir sel ve su baskını gibi durumlarda harekete geçip, vatandaşlara yardımcı olmayı hedefliyor.

11.01.2016 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tozkoparan Yüzme Havuzu'nda sualtı arama ve kurtarma eğitimi alan gençler, eğitimlerini tamamladıktan sonra olası bir sel ve su baskını gibi durumlarda harekete geçip, vatandaşlara yardımcı olmayı hedefliyor.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından açılan 'Sualtı Arama ve Kurtarma' kursuna katılan gençler teorik eğitimlerini tamamladı. Teorik eğitimlerin ardından pratik eğitime geçen gençler, Tozkoparan Yüzme Havuzu'nda, Sualtı Arama ve Kurtarma Eğitmeni Muhammet Ali Eyüpoğlu'ndan ders aldı. İlk defa pratik olarak Sualtı Arama ve Kurtarma Eğitimi alan gençler, bu alanda eğitimlerini tamamlayarak, gönüllü Sualtı Arama ve Kurtarma personeli olmayı hedefliyor.

"TÜPLÜ DALIŞ EĞİTİMİ VERİYORUZ"

Su Altı Arama ve Kurtarma Eğitmeni Muhammet Ali Eyüpoğlu, "Zeytinburnu Belediyesi'nin başlatmış olduğu tüplü dalış eğitimini veriyoruz. Bu eğitimin amacı ilk aşama olarak gençlerin boş zamanlarını değerlendirmesi için bir çalışmadır. Daha sonra arkadaşlarımız profesyonel eğitim alırlarsa, bu şuanda yolun çok başında olmuş oldukları bir eğitim. Yani şuanda malzeme tanıtımı, su altı dünyasındaki canlıların tanıtımı ve suyun içinde bu işi eğlence amaçlı nasıl yapabileceklerini öğreniyorlar. Eğer bu işi profosyonel anlamda yapmayı düşünürlerse de o zaman profosyonel eğitimlerine girecekler ve kendi seviyelerini ileri seviyelere getirerek eğitim alacaklar. Özellikle Zeytinburnu ilçesi deniz kenarı olduğu için herhangi bir zor durumlarda bu arkadaşlarımızdan yardım alabileceklerdir. Ama şuanda değil. Şuanda sadece bu işin en başlangıç eğitimini alıyorlar" diye konuştu.

"GÖNÜLLÜ SUALTI ARAMA VE KURTARMA PERSONELİ OLACAKLAR"

Gençlerin eğitimlere gönüllü olarak katıldığını belirten Zeytinburnu Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Cihad Lale Şahin, "Bu dalış eğitimlerinin ilk temel dersi. Arkadaşlarımız teorik eğitimlerini tamamladılar ve burada havuzumuzda ilk uygulamalarını gerçekleştiriyorlar. Burada maske tahliye gibi, regilatör at, bul gibi alanlarda teorikte öğrendiklerini uyguluyorlar. Belediyemiz burada gönüllüleri teşvik etmek ve onları desteklemek amacıyla böyle bir eğitim başlattı. Sonuçta bu arkadaşlarımız ileride gönüllü su altı arama ve kurtarmacı olacaklar" ifadelerini kullandı.

"ZEYTİNBURNU HALKINA HİZMET VERMEKTEN GURUR DUYARIM"

Eğitimlere katılmış olmaktan son derece memnuniyet duyduğunu belirten Halmirza Tuna, "Zeytinburnu Belediyesi'nin arama ve kurtarma ekibinde yer almak isterim. Kendimi bu konuda iyi bir şekilde yetiştirebilirsem, dalış seviyemi yükseltebilirsem Zeytinburnu Belediyesi'ne ve Zeytinburnu halkımıza hizmet vermekten gurur duyarım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zeytinburnulu Gençler, Sualtı Arama ve Kurtarma Eğitimi Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement