Zeytinköy Bölgesinden Seçilen Çocuklara Spor Eğitimi Verilecek - Son Dakika
Yerel

Zeytinköy Bölgesinden Seçilen Çocuklara Spor Eğitimi Verilecek

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Muratpaşa’nın Gülen Yüzleri” projesi kapsamında Zeytinköy bölgesinden seçilen çocuklara 3 ay süre ile spor eğitimi verileceği bildirildi.

23.06.2015 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Muratpaşa'nın Gülen Yüzleri" projesi kapsamında Zeytinköy bölgesinden seçilen çocuklara 3 ay süre ile spor eğitimi verileceği bildirildi.

Açıklamada, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek olan "Muratpaşa'nın Gülen Yüzleri" projesi kapsamında Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere, Gebizli ve Doğuyaka mahallelerinden rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenleri aracılığı ile belirlenecek 12-16 yaş grubundan suça bulaşma riski altında bulunan 50 çocuğa 3 ay süreli spor eğitimi verileceği kaydedildi.

Kursların, Park Antalya Spor Tesisleri'nde haftada üç gün, günde ikişer saat olmak üzere 3 ayda toplam 72 ders saati olarak planlandığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Çocuklarımıza toplam 10 uzman eğitmen tarafından spor eğitimi, 2 rehberlik psikolojik danışman tarafından rehberlik hizmeti verilecektir. Çocuklarımız hem spor yapmayı öğrenmiş hemde farklı yaşam koşullarından gelen arkadaşları ile kaynaşmış olacaktır. Suça bulaşma riski altında bulunan ve maddi yetersizlik yüzünden bu imkanlara sahip olamayan çocuklarımız hayatlarında bir farklılık yaşayacak ve belki de bu şekilde yetenekli olan çocuklarımıza bir yön çizme imkanı sağlanacaktır. Sportif faaliyetler çocuklarımıza fiziksel gelişim sağlayacağı gibi onların ruhsal yönden gelişimlerine de katkıda bulacaktır. Fiziksel ve ruhsal yönden desteklenen bireylerde özgüven duygusunun gelişeceği ve toplumda karşısına çıkacak risklerle baş etme yetisi kazanılacağı uzmanlar tarafından da desteklenen bir düşüncedir. Bu sayede düzenleyeceğimiz spor kursuyla risk altında bulunan çocuklarımıza sosyal hayata girebilme, girdikleri sosyal ortamlarda öğrendikleri değerleri ve kuralları uygulayabilme imkanı sağlanacaktır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinköy Bölgesinden Seçilen Çocuklara Spor Eğitimi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement