Zeytinler Halaylarla Dikildi - Son Dakika
Güncel

Zeytinler Halaylarla Dikildi

Zeytinler Halaylarla Dikildi

Foça Belediyesi ve Foça forum işbirliği ile oluşturulan Kozbeyli Yırca Zeytin Bahçesine ağaç dikimi yapıldı.

25.05.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozbeyli'de oluşturulan Yırca Zeytin Bahçesi ağaç dikim etkinliğine, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve eşi Derya Demirağ, Belediye Meclisi Üyeleri, Foça Forum temsilcileri muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 250 zeytin fidanının toprakla buluştuğu etkinlik, şölen havasında geçti.

Zeytin dikiminden önce Foça Forum Adına söz alan Aksel Ağın, yapılan etkinliğin parçası olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Ağın, "Kozbeyli'den araziye baktığımızda bu mevsimde yeşilin her türlü tonunu görebiliyoruz. Zeytin ağaçları bu vadide gümüş gibi parıldar. Sonra birden yine zeytinliklerle yeşilliklerle buluşan tepelerin ardında dumanı tüten bir baca ile karşılaşırsınız. O duman adeta tehlikenin habercisidir" dedi.

Aliağa'da olan sorunların aynılarının Soma Yırca Köyü'nün de başına olduğunu, termik santral yapılma kararı alındığını hatırlatan Aksel Ağın, "7 Kasım 2014 tarihinde Yırca Köyünde 6 bin zeytin ağacının bir gecede iş makinaları ile yerle bir edildiğini öğrendik. Olayın üstünden kısa bir süre geçmesinden sonra termik santralin iptali kararı verildi, ancak 6 bin zeytin ağacı artık yok. Bizler de Foça Forum olarak Yırca Direnişine destek amacıyla, aynı sorunları yaşadığımız Kozbeyli'de Yırca halkı adına bir zeytin fidanlığı kurmak istedik ve bu isteğimiz Foça Belediye başkanı Gökhan Demirağ tarafından destek gördü" diye konuştu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise yaptığı konuşmada, "Egenin kuzeyinden güneyine baktığınızda medeniyetler tarihini, 5 binlik yıllık tarihi görürsünüz. Teknolojinin, küreselleşmenin gelmediği günden bu güne kadar ki süreçte insanların tercih etmesindeki en önemli nokta, bu coğrafyanın ne kadar önemli ve yaşanabilir olduğunu görebilirsiniz. Buna ek olarak şunu söylemekte fayda var. Bu kadar güzel coğrafya, doğa, bu kadar güzel bir deniz, mavi ve yeşili buluşturduğunuzda önemli bir olay çıkıyor, yaşam ve yaşam tarzı. Yaşama baktığınızda doğayı solursunuz ve çok iyi yaşarsınız ve bir çok nesile aynı şekilde bırakırsanız o doğada yaşayan her bireyin aslı görevi olmuştur" dedi.

Ancak bu coğrafyaya göz dikildiğini vurgulayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Özellikle son yıllarda Kuzey aksındaki baskıyı çok yakından görebiliriz. Bu kadar çok kömüre dayalı termik santrallerinin yapılma isteğinin arkasındaki gerçeği gelip anlatsınlar, vatandaşla paylaşsınlar" diye konuştu.

Artık eylem zamanı olduğunu söyleyen Başkan Demirağ, "Seslenmek istiyorum; artık bazı şeyler sözde kalmasın eyleme dönüşsün. Burada belki bugün çok önemli bir eylem gerçekleştirmiyoruz, 5 bin yıllık tarihin başlangıcından bu güne kadar yaşam tarzı ve yaşamı bir kez daha haykırıyoruz. Bu anlamda Foça Belediyesinin tavrı net olacaktır. Daha da eylem noktasında olacaktır. Bunun gibi birçok projede hep beraber olacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kozbeyli Yırca Zeytin Bahçesine fidan dikimine geçildi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve beraberindekiler bahçeye 250 zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdiler.

Fidan dikimi bitiminde Foça Belediye Başkanı ve katılanlar türküler eşliğinde halaylar çektiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zeytinler Halaylarla Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement