Zeytinyağı Partisiyle Baharı Karşıladılar - Son Dakika
Güncel

Zeytinyağı Partisiyle Baharı Karşıladılar

Alsancak Venedik Pizza'da gerçekleştirilen ve ilgi gören etkinlikte Zeytindostu Derneği Panel Başkanı Dilşen Oktay'ın yaptırdığı zeytinyağı tadımına katılan ünlü Dr. Mesut Caner Yusufoğlu, "Bundan böyle hastalarıma zeytinyağı önereceğim" dedi.

04.03.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytindostu Derneği, zeytinyağı eğitimleri ve özel etkinlikler düzenlemeyi sürdürüyor. Dernek, geçtiğimiz Aralık ayında ilki gerçekleştirilen zeytinyağı partisi etkinliğini bu kez "bahara merhaba" konseptiyle düzenlendi. 3 Mart 2015 Salı akşamı saat 19'da Alsancak'ta Venedik Pizza'da gerçekleştirilen etkinliğe zeytinyağı tutkunlarından oluşan bir grup katıldı. Katılımcıların tamamına yakını zeytinyağı tüketicilerinden oluşurken, pek çok kişi ilk kez zeytinyağı tadımı yaptı.

Ayrı bir salonda kapalı olarak gerçekleştirilen etkinlikte Zeytindostu Derneği Tadım Panel Başkanı Dr. Dilşen Oktay katılımcılara zeytinyağı tadımı konusunda bilgiler verdi. Oktay, "Zeytinyağı Partisi'nde konuklara Ege Bölgesi'nin farklı bölgelerinden Ayvalık ve Memecik çeşidi zeytinlerden üretilmiş natürel sızma zeytinyağları tattırdık. Değerlendirmeleri istedik. Ayvalık cinsi zeytinlerden Burhaniye'de üretilmiş zeytinyağı, katılımcıların çoğu tarafından taze kesilmiş ot, çimen kokuları yanında yumuşak ve dengeli olarak değerlendirilirken; Memecik cinsinden üretilen Aydın, Kemalpaşa ve Bodrum'dan gelen zeytinyağları da çağla badem, domates, tere, roka kokuları yanında yoğun ve yakıcı olarak değerlendirildi. Bu etkinliklerle zeytinyağına olan ilgiyi ve zeytinyağı bilincini artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"HASTALARIMA SIZMA ZEYTİNYAĞI ÖNERECEĞİM"

Zeytindostu Derneği'nin düzenlediği zeytinyağı partisine katılan ünlü Dr. Mesut Caner Yusufoğlu ise özellikle zeytinyağı tadımının çok ilgisini çektiğini belirterek ilginç bir değerlendirmede bulundu. Dr. Yusufoğlu, natürel sızma zeytinyağının antioksidan özelliğinin acılık ve yakıcılık gibi hisler uyandırmasını şaşırtıcı bulduğunu ifade ederek, yağın sağlığa olan etkilerine vurgu yaptı. Zeytinyağını traş sonrası yüzüne sürdüğünü ifade eden ünlü doktor, "Bundan sonra hastalarıma, natürel sızma zeytinyağı yemelerini tavsiye edeceğim" dedi.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı ise dernek olarak tüketiciye, halka inebilen bir zenginlikle etkinlik takvimlerini zenginleştireceklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zeytinyağı Partisiyle Baharı Karşıladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement