Zigana'daki Çığ - Son Dakika
Yerel

Zigana'daki Çığ

Trabzon'da, 6 yıl önce Zigana Dağı'nda meydana gelen çığda hayatını kaybeden 10 dağcı anıldı.

24.01.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da, Gümüşhane'de 6 yıl önce çığ olayında yaşamını yitiren 10 dağcı için anma programı düzenlendi.

19 Mayıs Spor Salonu önünde toplanan katılımcılar, sahil dolgu alanında 10 dağcı için yapılan anıt önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, anıta çelenk bırakıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı konuşmada, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Dağcılık gibi spor faaliyetlerinin artık bir ihtiyaç olduğunu belirten Öz, "Dağcılık gibi benzer aktiviteler artık neredeyse zorunlu birer ihtiyaç haline geliyor ve insanlığın ayrılmaz bir parçası oluyor. Yapılan bu kültürel ve sportif faaliyetler belli bir dönem sonra bölgenin tanıtılmasıyla, gelişmesiyle insanın çevresi ve bölgesine olan sorumluluk anlayışının bir yansıması haline geliyor" dedi.

Öz, şöyle devam etti:

"Bu olayda hayatını kaybeden 10 dağcımız ve o kazayı atlatan dağcılarımız bugün benzer sporları yapan bütün sporcularımız bir bakıma memleketine, doğaya olan sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Buna benzer kazalar mutlaka yaşanacaktır. Ancak insanların müdahale edebileceği anlar vardır. Dolayısıyla bu konuda biz millet olarak daha hassas davranmalıyız. Yaptığımız bazı ölçüsüz çalışmalar maalesef bize kaza olarak geri dönebiliyor. Önemli olan en az hasar ile bu olayları atlatmaktır. Dağcıların hatıralarını yaşatmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek ölen dağcılarımızın yakınlarının acıları paylaşan herkese teşekkür ediyor, ölenlere rahmet diliyorum."

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise yaşanan olaydan ders alınması gerektiğini vurgulayarak, "Anmakta olduğumuz arkadaşlarımız Trabzon'un yaylasını, dağını, deresini tanıtmak uğruna yaptıkları yürüyüşte aramızdan ayrıldılar. Bize düşen görev bu arkadaşlarımızı unutmamak, unutturmamak. Federasyon olarak bu gayretimiz sürüyor. Şunu unutmamalıyız bu olaydan ders çıkartmamız gerek. Doğadan güçlü hiç kimse yok. Buna dikkat etmeliyiz" ifadelerini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zigana'daki Çığ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement