Zigana'daki Çığ - Son Dakika
Yerel

Zigana'daki Çığ

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Gümüşhane'de 6 yıl önce meydana gelen çığda hayatını kaybeden 10 dağcı için Zigana Dağı'nda kamp kurdu.

24.01.2015 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Gümüşhane'de 6 yıl önce Zigana Dağı'nda yaşanan çığ olayında ölen 10 dağcı için kamp kurdu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağa çıkacak sporcuların, riskli dağların üstesinden gelebilecek bilgi birikimine sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Karaca, Zigana'ya kurulan kampın, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun kış temel eğitim faaliyetleri içerisinde yer aldığını dile getirerek, "Bu kampa yaz eğitim faaliyetlerini başarıyla bitirmiş sporcularımız katılmaktadır. Kampta kış dağcılığıyla ilgili temel bilgiler verilecek. Karda yürüme, çadır kurma, karda kazma kullanma teknikleri ve çığ hakkında genel bilgiler aktarılacak" ifadelerini kullandı.

Dağların güzel ve çekici olduğu kadar da riskli ve tehlikeli olduğunu da vurgulayan Karaca, "Federasyon olarak onun için bu bilgileri vermeye çalışıyoruz. Zigana'daki bu faaliyetimizin diğer bir anlamı ise 6 yıl önce çığ altında kalarak yaşamını yitiren 10 dağcımızın anısını canlı tutmaktır. Hayatını kaybeden bu arkadaşlarımızın ölüm yıl dönümlerinde Zigana Dağı'nda kamp kuruyoruz. Hem onların anısını canlı tutuyoruz hem de kış temel eğitim kampımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Kamp Müdürü Korkut Güven de 44 farklı ilin 98 kulübünden 153 sporcunun kış temel eğitimi almaya hak kazandığına işaret ederek, kampta kendisi dışında 10 dağcılık antrenörünün daha görev aldığını ifade etti. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement