Zigana'daki Çığ - Son Dakika
Güncel

Zigana'daki Çığ

Zigana Dağı'nda 6 yıl önce çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı, Gümüşhane'de anıldı.

25.01.2015 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane ile Trabzon il sınırındaki Zigana Dağı'nda 6 yıl önce çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı, Gümüşhane'de anıldı

Torul ilçesindeki Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde bir araya gelen Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) yetkilileri ile Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyeleri, 25 Ocak 2009'daki çığda hayatını kaybeden TEDAK üyesi 10 dağcıyı anmak amacıyla yaklaşık 3 kilometre yürüdü.

Yürüyüş, ölen dağcılar için Gümüşhane Valiliğince Zigana Dağı'nda yaptırılan anıtın önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından, anıt önünde tören düzenlendi.

Törene, Gümüşhane Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, TDF Başkanı Alaattin Karaca, TEDAK Başkanı Sevgi Gültekin, GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, kurum müdürleri ve hayatını kaybeden dağcıların yakınları ile dağcılar katıldı.

Anıta çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan TDF Başkanı Karaca, dağların güzelliklerinin ve çekiciliğinin yanı sıra büyük risklerinin bulunduğunu belirtti.

Karaca, 6 yıl önce dağların oluşturduğu risklerin bir tanesinin Zigana'da yaşandığını anımsatarak, "Turizm elçiliği yapan 10 arkadaşımız, bu bölgede kopan bir çığla aramızdan ayrıldılar. Bize düşen görev ise bu olaydan ders almak ve bu arkadaşlarımızı unutmamaktır" dedi.

Dağların zorluk derecesini bilerek, doğada gezen, dağda olan herkesin çığla nasıl mücadele edeceğini, çıkacak zorlukları nasıl aşacağını bilmesi gerektiğini ifade eden Karaca, çığın dağcıların korkulu rüyası olduğunu kaydetti.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Olayda, dağcılardan Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement