Zigana'nın Kar Olmayan Zirvesinde Kış Şenliği - Son Dakika
Güncel

Zigana'nın Kar Olmayan Zirvesinde Kış Şenliği

Zigana\'nın Kar Olmayan Zirvesinde Kış Şenliği

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde 7'nci Kış Şenliği', 2000 rakımlı Zigana Dağı'nda yapıldı.

22.02.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde 7'nci Kış Şenliği', 2000 rakımlı Zigana Dağı'nda yapıldı. Zirvede kar olmadığı için bazı yarışmalar ve gösteriler iptal edildi.

Torul Kaymakamlığı'nca düzenlenen şenliğe Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı MHP'li Selami Bostan ile halk oyunları ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kar olmamasından yakınan Torul Kaymakamı Recai Karal, "Şenliğimiz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kar engeline takıldı. Maalesef bu yıl da kar yok. Muzaffer Demirhan Kayak Yarışmaları ve meşaleli kayak gösterilerini iptal etmek zorunda kaldık. Kış Şenliğii'ni, yayla şenliğine dönüştürerek kutlamayı planlıyoruz. Kar olmayınca bazı etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldık" dedi.

Şenlik kapsamında Gümüşkayak Tesislerinde düzenlenen, 'Zigana Endemikleri ve Zigana Eko Kültürü Resim Sergisi'nin açılışı yapıldı. Zigana Coğrafyası Derneği Başkanı Savaş Aydın Zigana resimleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri  Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz ise Zigana'nın eko kültürü ile ilgili olarak sunum yaptı.

Karın az olduğu kayak pistinin bir kısmında şenliğe gelenler kızaklarla kaydı, Artvin ve Gümüşhane Halk Oyunları ekipleri gösteriler gerçekleştirdi. Trabzon'dan gelen üç sporcu da yamaç paraşütü gösterisi sundu. Zigana'nın kar olmayan zirvesinde yapılan Kış Şenliği, yöresel sanatçıların söylediği Karadeniz türküleri ile sona erdi. - Şhane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zigana'nın Kar Olmayan Zirvesinde Kış Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement