Zigetvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bekliyor - Son Dakika
Dünya

Zigetvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bekliyor

Zigetvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ı Bekliyor

Macaristan’ın Zigetvar şehri, kentteki Türk-Macar Dostluk Parkı’nda Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan Kanuni Sultan Süleyman’ın vefatının 450’nci yılı etkinliklerine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor.

27.07.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'ın Zigetvar şehri, kentteki Türk-Macar Dostluk Parkı'nda Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan Kanuni Sultan Süleyman'ın vefatının 450'nci yılı etkinliklerine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor.

Macaristan'ın Baranya bölgesindeki Zigetvar şehri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor. 1994 yılında dönemin Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Arpad Göncz tarafından açılışı yapılan Türk-Macar Dostluk Parkı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından baştan aşağı yeniden restore ediliyor. Dostluk Parkı, Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan Kanuni Sultan Süleyman'ın vefatının 450'nci yılı etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bu yılın Nisan ayında restorasyon süreci başlatılan 11 bin 638 metrekarelik park, Türk ve Macar halklarının dostluk sembollerinden biri. Çevresine aydınlatma sistemi kurulacak olan parka bilgi panoları yerleştirilecek, proje kapsamında ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları yapılacak.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği'ne 99 yıllığına kiralanan Türk-Macar Dostluk Parkı, 6-9 Eylül tarihlerinde Zigetvar'da gerçekleştirilecek olan Kanuni Sultan Süleyman ve Macar kahraman Miklos Zrinyi'nin ölümlerinin 450. yıl anma törenlerinin en önemli ayağı olacak. Etkinliklere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı da katılacak. - ZİGETVAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Zigetvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement