Zihinsel Engelli Çocuklar İçin 'Evimiz Engelimiz Olmasın' Projesi - Son Dakika
Güncel

Zihinsel Engelli Çocuklar İçin 'Evimiz Engelimiz Olmasın' Projesi

Zihinsel Engelli Çocuklar İçin \'Evimiz Engelimiz Olmasın\' Projesi

Zonguldak'ta, zihinsel engelli çocukların ev ortamında yaşayabileceği kazaları önlemek, anneleri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla, 'Evimiz Engelimiz Olmasın' projesi başlatıldı.

13.04.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, zihinsel engelli çocukların ev ortamında yaşayabileceği kazaları önlemek, anneleri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla, 'Evimiz Engelimiz Olmasın' projesi başlatıldı.

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından yürütülen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca finanse edilen projenin tanıtım toplantısı BEÜ'de yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Hüseyin Ergin, Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, akademik personel ve engelli çocukların aileleri katıldı. Proje Koordinatörü BEÜ Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Çelik, bütçesi 91 bin 812 lira olan projenin 9 ay süreceğini söyledi. Proje kapsamında Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Gökçebey'de bulunan 7-14 yaş arasındaki 77 zihinsel engelli çocuk annesine eğitim verileceğini kaydetti. Çetin, proje hedeflerini şöyle anlattı:

"Proje ile zihinsel engelli çocukların ev ortamında yaşabilecekleri kazaların önlenmesi ve ilk yardım girimişleri konusunda kitap geliştirilmesi, ev kazalarıyla ilgili güvenlik önlemleri konusunda annelere bilgi ve beceri eğitimi verilmesi, kazalara ilişkin ikincil yaralanmaları önlemek üzere yapılacak uygun müdahaleler konusunda annelere bilgi ve beceri eğtiim verilmesi, annelerin bu eğitimleri günlük yaşamda kullanabilir duruma gelmelerini hedefliyoruz." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zihinsel Engelli Çocuklar İçin 'Evimiz Engelimiz Olmasın' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement