Zihinsel Engelli Gencin Oyunculuk Hayali - Son Dakika
Yerel

Zihinsel Engelli Gencin Oyunculuk Hayali

Edirne'de yaşayan eğitilebilir zihinsel engelli Altan Meriç, hayranı olduğu sinema oyuncuları Şevket Çoruh ve Cüneyt Arkın gibi oyuncu olmak istiyor.

10.04.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'de yaşayan eğitilebilir zihinsel engelli Altan Meriç, hayranı olduğu sinema oyuncuları Şevket Çoruh ve Cüneyt Arkın gibi oyuncu olmak istiyor.

Özel bir ilköğretim okulunda eğitim gören Meriç, boncuklardan, hayranı olduğu Şevket Çoruh'un portresini yaptı. Rüyalarında da sinema oyuncularını gören Meriç, konservatuvarda eğitim almak istiyor.

Meriç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden bu yana Şevket Çoruh ve Cüneyt Arkın hayranı olduğunu söyledi.

Bu oyuncuların bütün filmlerini ve dizilerini izlediğini dile getiren Meriç, şöyle konuştu:

"Şevket Çoruh'u rüyalarımda görüyorum. Onunla internet üzerinden iletişime geçmeye çalışıyorum. Bu sırada hayranlığımı boncuk işleme ile somutlaştırdım. Büyük bir köpüğe Şevket Çoruh'un portresini işledim. Onunla görüştüğüm günü bu eseri ona hediye edeceğim. Beni buradan duyuyorsa bir kere olsun onunla görüşmek istiyorum."

Konservatuvara gitmek istiyor

Meriç, her insanın geleceğine dair bir hayalinin olduğunu, kendisinin de film yıldızı olmak istediğini ifade etti.

Boş zamanlarında gitar çalmaya ve sanatsal etkinlikler yapmaya gayret gösterdiğini anlatan Meriç, "Şu anki okulumdan mezun olunca oyunculuk eğitim için konservatuvara gitmek istiyorum. Çocukluğumdan bu yana Kemal Sunal, Adile Naşit ve Şener Şen gibi oyuncuların filmlerini izliyorum ve onların filmlerindeki rollerini evde yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Özel eğitim destek uzmanı Öznur Arslan da Meriç'in sinemaya ve oyunculuğa karşı özel ilgisinin olduğunu belirtti.

Arslan, çocukların sevdiği ve hayalini kurduğu konulara yönlendirilmesinin gelişimleri açısından olumlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zihinsel Engelli Gencin Oyunculuk Hayali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement