Zile'den 30 Ülkeye Torbalama Kantarı İhracatı - Son Dakika
Ekonomi

Zile'den 30 Ülkeye Torbalama Kantarı İhracatı

Tokat'ın Zile ilçesinde faaliyet gösteren bir firma, 30 ülkeye torbalama kantarı ihraç ediyor Firmanın yönetim kurulu başkanı Bice: "Yılda 200 torbalama kantarı üretiyoruz.

01.01.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Zile ilçesinde faaliyet gösteren bir firma, 30 ülkeye torbalama kantarı ihraç ediyor.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Bice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zile Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarında torbalama kantarı (ham maddenin ve yemin torbalanması için hassas tartım yapan makine) imal ettiklerini söyledi.

Türkiye'de 1980'li yıllarda sanayinin gelişmeye başladığını, buna paralel olarak kapasitelerini arttıklarını belirten Bice, "Zile ilçesinde yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alandaki fabrikamızda çalışıyoruz. Yıllardır un ve yem fabrikalarına yönelik torbalama kantarı üretiyoruz. Bir torbalama kantarını 10 günde üretiyoruz. Üretime başladığımız ilk yıllarda kantarları çevre illere ve Orta Anadolu illerine sattık. Torbalama kantarına Türkiye'de çok ihtiyaç vardı. Daha sonra Türkiye geneline satmaya başladık" diye konuştu.

Daha sonra ihracata başladıklarını anlatan Bice, şunları söyledi:

"20 yıldır ihracat yapıyoruz. 30 ülkeye torbalama kantarı ihraç ediyoruz. Almanya, Hollanda, Türk Cumhuriyetleri, Mısır, Cezayir, Fas, Sudan, Nijerya, Gana, Endonezya, Filipinler, İran ve Irak başta olmak üzere 4 kıtadan birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Yılda 200 torbalama kantarı üretiyoruz. Bunun 160'ını ihraç ediyoruz."

Zile ekonomisine önemli katkı sunduklarını belirten Bice, "Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını kazanmasının ardından torbalama kantarı ihtiyaç oldu. İlk zamanlar bu ülkelere göndererek başladık ihracata. Daha sonra Almanya'daki üreticilerin dikkatini çektik, birçok Alman firmasına kantar sattık. Fabrikamızda 20 kişi çalışıyor. Bunlar sahasında usta durumunda olan kişiler. Gelen talepleri karşılıyoruz. Bir sıkıntı yaşamıyoruz. Proje bazlı olduğu için hiçbir problem yaşamıyoruz" şeklinde konuştu.

Zile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şükrü Sargın da "35 bin nüfuslu ilçemizden bir firmanın 30 ülkeye torbalama kantarı ihraç etmesi önemli. Firmamız 20 yıldır ihracat yapıyor. Bu, bizim için çok çok önemli. İlçemizden yurtdışına ihracat yapan firmalar artar inşallah" dedi. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Zile'den 30 Ülkeye Torbalama Kantarı İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement