Zile'ye Süs Taşı İşleme Atölyesi - Son Dakika
Yerel

Zile'ye Süs Taşı İşleme Atölyesi

Zile\'ye Süs Taşı İşleme Atölyesi

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, 180 bin TL bütçe ayırdıkları ‘süs taşı işleme atölyesine’ çok kısa zaman içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi.

12.03.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, 180 bin TL bütçe ayırdıkları 'süs taşı işleme atölyesine' çok kısa zaman içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi.

Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Zile Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Kenan Can, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer'i makamında ziyaret ederek, 'üs taşı işleme atölyesinin' oluşturulması için verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Kaymakam Özder, Zile'de mevcut olan jasper, agat ve kalsedon gibi doğal taşların Zile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurulacak olan atölyede hanımlar tarafından isimlik, tespih ve çeşitli takı ürünü olarak işleneceğini söyledi. Doğal taşların ekonomiye kazandırılacağını ifade eden Kaymakam Özder, hanımların istihdam edileceğini kaydetti.

İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ise 'Süs taşı işleme atölyesi' bütçesinin İl Genel Meclisi tarafından onaylandığını belirterek, "180 bin TL bir bütçe ayırdık. Bu atölye Tokat ve Zile ekonomisine, atölyede çalışacak olan hanımlar ise ev ekonomilerine katkı sağlayacak. Şahsım ve İl Genel Meclis üyelerim adına açılacak olan 'Süstaşı İşlemi Atölyesi'nin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zile'ye Süs Taşı İşleme Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement