Zincirbozan" Hayvanlara Otlak Oldu - Son Dakika
Güncel

Zincirbozan" Hayvanlara Otlak Oldu

12 Eylül askeri darbesi sonrası 31 Mayıs 1983'te alınan kararla Demirel, Baykal, Cindoruk gibi bazı siyasilerin zorunlu ikamete tabi tutulduğu tesiste şimdi hayvanlar otluyor Çardak Belediye Başkanı Ulaş: "Burayı üniversite alır ve bir bölüm açarsa Zincirbozan'ın akıllara kazınan imajı da silinmiş.

30.10.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERCAN ÖZÇETİN - Ordunun, 12 Eylül 1980'de yönetime el koymasının ardından Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Hüsamettin Cindoruk gibi siyasilerin zorunlu ikamete tabi tutulduğu, daha sonra kapısına kilit vurulan Lapseki ilçesi Zincirbozan mevkisindeki askeri tesisler şimdilerde hayvan sahipleri tarafından otlak olarak kullanılıyor.

Darbenin ardından Milli Güvenlik Konseyinin 3 1 Mayıs 1983 tarihli kararıyla Adalet Partisinden Süleyman Demirel, Ali Naili Erdem, Ekrem Ceyhun, Saadettin Bilgiç, Nahit Menteşe, İhsan Sabri Çağlayangil ve Yiğit Köker, CHP'den Deniz Baykal, Celal Doğan, Sırrı Atalay, Metin Tüzün, Ferhat Aslantaş, Süleyman Genç ve Yüksel Çakmur, Büyük Türkiye Partisinden Hüsamettin Cindoruk ve Mehmet Gölhan, Zincirbozan'daki askeri üste zorunlu ikamete tabi tutuldu.

Lapseki- Biga karayolundan ayrılan bir yolla ulaşılan, Çardak beldesi yakınında deniz kıyısında bulunan, etrafı tellerle çevrili tesis, şimdilerde bölgede çiftçilik yapanların besi hayvanlarının mekanı haline geldi. Kapısına 2011'de kilit vurulan tesise zaman zaman giren küçükbaş hayvanlar burada otluyor.

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin Milli Savunma Bakanlığı mülkiyetinde olduğunu söyledi.

Burasının değerlendirilebileceğini belirten Tavlı, "Çok güzel ve 100 dönüm civarı bir arazi. İyi bir şey yapılır diye düşünüyorum. Bir dönem Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi istemişti hatırladığım kadarıyla ama ne oldu bilmiyorum. Değerlendirilse iyi olur" ifadesini kullandı.

Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ise söz konusu tesisin 2011'de boşaltıldığını anlattı.

Daha önce Çardak, Lapseki ve Umurbey belediyelerinin başkanları olarak bir araya geldiklerini ve tesisin nasıl değerlendirileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Ulaş, "Toplantının ardından konu öyle kaldı. Beldemize yakışır bir yatırım yapmak istiyoruz. Geçmişte üniversiteye tahsis edilmesi yönünde girişimler olmuştu ama sonucun ne olduğu konusunda fikrim yok. Burayı üniversite alır ve bir bölüm açarsa Zincirbozan'ın akıllara kazınan imajı da silinmiş olacak" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zincirbozan' Hayvanlara Otlak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Trafiği Felç Etti
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Trafiği Felç Etti

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolun trafiğe açılması bekleniyor.

  • Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti
    10:33 Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde 9 aylık hamile bir kadın, elektrikli bisikletten düşerek yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü tutuklandı. Bebeği ise hastanede gözlem altında tutuluyor.

  • CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu
    10:31 CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu

    Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu'nun düzenlediği Gençlik Buluşması'na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda Özel, CHP'nin seçimlerdeki başarısının kaynağının gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti.


Advertisement