Zincirlenen Kepçe Tahliye(!) Oldu - Son Dakika
Yerel

Zincirlenen Kepçe Tahliye(!) Oldu

Zincirlenen Kepçe Tahliye(!) Oldu

Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından kapanan CHP’den 5 dönem Ören Belediye Başkanlığı yapan ve 25. Dönem CHP Milletvekili aday adayı Kazım Turan’ın taş ocağı işletmesinde kullandığı kendisine ait kepçe, seçim sonrası Ören Belediyesi’ne ait olduğu iddiası ile CHP’li Milas Belediyesi tarafından el konulmuştu.

01.04.2015 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Büyükşehir olmasının ardından kapanan CHP'den 5 dönem Ören Belediye Başkanlığı yapan ve 25. Dönem CHP Milletvekili aday adayı Kazım Turan'ın taş ocağı işletmesinde kullandığı kendisine ait kepçe, seçim sonrası Ören Belediyesi'ne ait olduğu iddiası ile CHP'li Milas Belediyesi tarafından el konulmuştu. 10 aydır devam eden dava dün sonuçlandı ve Milas Belediyesi tarafından zincirlenerek muhafaza edilen kepçe, mahkeme kararı ile Kazım Turan'a teslim edilmesi istendi.

MAHKEME KEPÇEYİ KAZIM TURAN'A VERDİ

Milas 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davayı, Kazım Turan adına eşi Av. Ayşen Turan, Milas Belediyesi adına ise Av. H. Oktay Barutçu takip etti. Kazım Turan'ın eşi Av. Ayşen Turan, davanın sübut bulduğunu ve talepleri doğrultusunda karar verilmesini istedi. Milas Belediyesi avukatı H. Oktay Barutçu ise davanın reddi yönünde karar verilmesini, mahkeme masraflarının da davacı üzerine bırakılmasını talep etti. Mahkeme "Dava konusu JBJ marka şasi no: 3, CX-4/409551, motor no: 610693.X olan lastikli kepçenin davacı Kazım Turan adına tespiti ile davacıya teslimine' karar verdi. Mahkeme ayrıca davalı tarafından 15 gün içinde talep etmeleri halinde Yargıtay'a temyiz yolunun açık olduğunu açıkladı.

"KEPÇEM EL KONULDU"

Mahkeme sonrası açıklama yapan Ören Eski Belediye Başkanı ve 25. Dönem CHP Muğla Milletvekili aday adayı Kazım Turan, 2014 yerel seçimleri öncesi kendisine ait taş ocağında bulunan ve yine kendisine ait kepçeyi ağabeyinin sanayiye gönderdiğini, seçim çalışması nedeniyle kepçenin sanayide olduğunu bilmediğini söyledi. Belediyenin kepçesinin arıza yapması nedeniyle Belediye yakınındaki eleme tesisinde bulunan kendisine ait kepçeyi belediye çalışanlarının belediye işinde kullandığı belirten Turan, "Belediye personeli kepçeyi tesisten dışarı çıkarmamış. Seçim sonrası kepçe lazım olunca almak istedim. Fakat Ören'den sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, ruhsat, fatura gibi belge istemiş. Noter kanalı ile ibraz etmeme rağmen vermediler 'Mahkeme kararı ile ispat etsin' demişler. 10 aydır devam eden mahkeme sonuçlandı ve mahkemede kepçenin bana ait olduğunu ispat ettim. Mahkeme kepçeyi bana verdi' dedi.

"HUKUK MÜCADELEM SÜRECEK"

Milas Belediye Başkanı'nın yetkisini kötüye kullandığını iddia eden Kazım Turan, mahkeme kararının ardından hukuk mücadelesinin devam edeceğinin altını çizerek, "Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bana ait kepçemi, yasalara aykırı olarak el koydu. Kepçemi hapsetti. Beni kamuoyuna, Ören Belediyesi'nin kepçesini almaya çalışmakla itham etmişti. Yani kısacası kamuoyunda 'Kepçe hırsızı' diye lanse edildim. Ama bugün, Milas 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararıyla kepçe hırsızı olmadığım, kepçenin bana ait olduğu ispatlanmıştır. 25 yıldır partimi temsil eden bana bu iftirayı atanlar hakkında hukuk mücadelem sürecek. İçişleri Bakanlığına da suç duyurusunda bulunacağım. Bir belediye başkanının böyle bir yetkisi yok. Yetkisini kötüye kullandı. Mahkeme kararı ile bunu ispatladık" dedi.

"PARTİME BAŞVURACAĞIM"

Kazım Turan, parti suçu da işlediğini iddia ettiği Milas Belediye Başkanı hakkında disiplin suçu işlediği iddiası CHP İl Disiplin Kurulu'na da başvuracağını söyledi. Turan, "Partimin disiplin soruşturması açması için başvurumu yapacağım. Ayrıca, Bir CHP'li (!) 6 yıllık Belediye Başkanının 25 yıllık CHP'li Belediye Başkanı'na yaptıklarını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Allah insanları kuru iftiradan saklasın. Hele partiliyim diyenlerin iftiralarından" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zincirlenen Kepçe Tahliye(!) Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement