Ziraat Ajansı'ndan Belarus'a Eğitim Köprüsü - Son Dakika
Yerel

Ziraat Ajansı'ndan Belarus'a Eğitim Köprüsü

Ziraat Ajansı\'ndan Belarus\'a Eğitim Köprüsü

Belarus Devlet Üniversitesi’nde eğitim görmek isteyenler için Türkiye Bilgi, İletişim ve Eğitim Ofisi açmak üzere Antalya Ziraat Ajansı’nda tören gerçekleştirdi.

05.03.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belarus Devlet Üniversitesi'nde eğitim görmek isteyenler için Türkiye Bilgi, İletişim ve Eğitim Ofisi açmak üzere Antalya Ziraat Ajansı'nda tören gerçekleştirdi.

Ziraat Ajansı ofisinde gerçekleşen törene Belarus Büyükelçiliği Başkatip Viladimir Solovyev, Belarus Devlet Üniversitesi'nden Dekan Yardımcısı Aliaksandr Zhuk Üniversitenin Uluslararası İlişkiler departmanından Volha Klapats, Türkiye temsilcisi Cenk Sarkut ve Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu katıldı.

Belarus Devlet Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Cenk Sarkut, üniversite hakkında bilgi vererek, okulun 30 Ekim 1921 tarihinde kurulduğunu, Belarus Cumhuriyeti'nin (Beyaz Rusya) en büyük ve imkanları en yüksek olan üniversitesi olduğunu belirtti. Sarkut, "Üniversitede 20 fakülte bulunmaktadır. Üniversitede 40 binden fazla öğrenci öğrenim görmektedir. Üniversitenin Türkiye temsilciliği olarak ve üniversite kısa bir süre önce öğrencilere daha hızlı ulaşmak ve resmi olarak öğrencilere daha güvenilir bir kaynaktan bağlantı kurmak adına Büyükelçilik aracılığıyla Antalya'da Türkiye Bilgi, İletişim ve Eğitim Ofisi açmaya karar verildi. Böylece Rusça veya üniversite eğitimi almak isteyen ve master - doktora eğitimi almak isteyenlere daha sağlıklı bilgi vermek mümkün olacağı gibi öğrencilerin resmi olarak da işlemleri yapılacaktır" dedi.

Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu da, Belarus Devlet Üniversitesi'nde okumak isteyen öğrencilerin Ziraat Ajansı ofisine gelerek her türlü bilgi alışverişinde bulunabileceklerini belirtti. Kolcuoğlu, "Biz Ziraat Ajans olarak üniversite ilişkilerinin yürütülmesinin ötesinde Belarus'ta da diğer sektörlerde de özellikle tarım alanında nasıl işbirlikleri geliştirebiliriz, bunları planlıyoruz. Türkiye'den Belarus'a eğitim sektöründe bir köprü olacağız. Türkiye'de yaşayıp da Belarus'ta okumak isteyen öğrenciler, Ziraat Ajansı ofisimiz aracılığıyla üniversiteye, Belarus'a ve Rusça'ya dair tüm bilgilere erişebilecekler" diye konuştu.

Belarus Devlet Üniversitesi'nden Dekan Yardımcısı Aliaksandr Zhuk ise, "Bizim için en önemlisi Türkiye ile olan dostluktur. Belarus Devlet Üniversitesi olarak Türkiye ile karşılıklı dostluğu sağladığımız için çok memnun olduk. Çünkü bu sadece öğrenciler için değil, herkes için faydalı olabilecek bir proje" ifadelerini kullandı.

Belarus Büyükelçiliği Başkatip Viladimir Solovyev de iki ülkenin birbirini anlaması ve dostluk kurmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Ajansı'ndan Belarus'a Eğitim Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement