Babacan: Ziraat Bankası T.C.'yi Müşterileri İçin Çıkardı - Son Dakika
Ekonomi

Babacan: Ziraat Bankası T.C.'yi Müşterileri İçin Çıkardı

Babacan: Ziraat Bankası T.C.\'yi Müşterileri İçin Çıkardı

CHP'li Oran'ın soru önergesine yanıt veren Babacan, T.C. ibaresinin "müşterinin işletme ismini unutmaması" için kaldırıldığını belirtti.

06.06.2014 19:18  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Umut Oran'ın soru önergesine yanıt veren Ali Babacan, T.C. ibaresinin Ziraat Bankası’ndan kaldırılmadığını, “ticari işletme isminin müşteri belleğinde uzun süre kalması ve unutulmaması için uzun olan ticari unvanlarını amblem ve logolarında kısaltarak kullanıldığını” belirtti. Umut Oran ise bu yanıta "150 yıldır kimse Ziraat’i unutmadı, T.C.’yi kaldırmaya bu kadar komik bahane ancak üretilebilirdi" cevabını verdi.

ORAN, T.C. İBARESİNİN NEDEN KALDIRILDIĞINI SORDU

Ziraat Bankasının geçen yıldan bu yana şube tabelalarından T.C. ibaresini kaldırmasının gerekçesini öğrenmek için önerge veren CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’a Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yanıt verildi. Babacan, T.C. ibaresinin Ziraat Bankası’ndan tamamen kaldırılmadığını, yazışmalarda kullanıldığını ancak, “ticari işletme isminin müşteri belleğinde uzun süre kalması ve unutulmaması için uzun olan ticari unvanlarını amblem ve logolarında kısaltarak kullanıldığını” belirtti.

İLK ÖNERGE

CHP’li Umut Oran ilk olarak Mart 2013’te Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a neden Ziraat tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırıldığını açıklanmasını istedi. Ziraat Bankası yöneticilerinin bilgi notuyla bu ilk önergeyi Eylül 2013’te yanıtlayan Babacan, tüm resmi işlemlerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ismiyle gerçekleştirilmeye devam edildiğini bildirdi.
8 Ekim 2013’te yeniden önerge veren Umut Oran, Babacan’a bu kez, “Sizin bu yanıtınıza rağmen Ziraat Bankası şubelerindeki tabelalardan neden T.C. ibareleri çıkartılıyor? Size yanıltıcı bilgi verenler mi var?” diye sordu.

"KAMUOYU BELLEĞİNDE UZUN SÜRE KALMASI İÇİN..."

İkinci önergeyi Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Genel Müdür Yardımcısı Cem İnal’ın notuyla yanıtlayan Ali Babacan yanıtında şöyle dedi:

“Bilindiği üzere ticari işletmeler, isimlerinin müşteri/kamuoyu belleğinde uzun süre kalması ve unutulmaması için uzun olan ticari unvanlarının amblem ve logolarında aynı şekilde kullanmak yerine kısaltarak kullanmaktadırlar. Sektörde de bunun birçok örneği bulunmaktadır. T.C. Ziraat Bankası A.Ş., ticari işletmeler gibi her türlü reklam ve tanıtım amaçlı yaptığı çalışmalarında ticari unvanını değil, marka ismini kullanmaktadır. Ayrıca, Ziraat Bankası logosu içerisinde yer alan amblem üzerinde T.C. ibaresi yer almaktadır. Bankamız, her türlü ticari, hukuki ve resmi işlemlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. unvanını kullanmaya devam etmektedir.”

ORAN: 150 YILLIK MARKA MI UNUTULACAK

Ziraat yöneticilerinin bu yanıtına tepki gösteren Umut Oran ise, “Türkiye’nin en eski 2. bankası olan Ziraat Bankası’nı bir marka olarak her vatandaşımız bilir, unutulacak diye merak etmesinler. T.C. ibaresini çıkartmak için böylesine bir gerekçe ileri sürülmesi çok komik. 150 yıldır kimse Ziraat’i unutmadı, T.C.’yi kaldırmak için böylesi yollara başvurulmasını 76 milyona havale ediyorum” dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Babacan: Ziraat Bankası T.C.'yi Müşterileri İçin Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ANIL: BAHANEYE BAKARMISINIZ.ÇOCUKLAR İNANMAZ DİYECEĞİM AMA BİR YANDADA YÜZDE 50 OY ALAN BİR HÜKÜMET GERÇEĞİ VAR.E HAL BÖYLEYKENDE ÇOK GÖRMEMEK LAZIM BÖYLE SAÇMA SAPAN BAHANELERİ ÇÜNKÜ NE SÖYLENİRSE SÖYLENSİN KAYITSIZ ŞARTSIZ İNANACAK BİR BİATÇI YÜZDE 50 VAR.YANİ ÖZETLE AZ BİLE SAÇMALAMIŞ. 18 2 Yanıtla
  • canım vatandaşlarım: BU ÜLKENİN ADI DEĞİŞMESİ YAKINDIR AK GENÇLİK..... 11 6 Yanıtla
  • yo: Tc beyen miyorsunuz tc altında yaşı yosunuz insan olan beyen miyen yer de yaşamaz 14 3 Yanıtla
  • guzelizmir: Bu millettin akliyla ancak bu kadar alay edilir!! (1863-2014) tam 151 yildir bu ulkede hizmet veren ve her yil katlanarak buyuyen bir devlet bankasini sokakta yediden yetmise bilmeyen yada unutan tak bir insan dahi bulamazsiniz! cikip adam gibi T.C ibaresinden rahatsiz oluyoruz demeye korktugunuz icin kendinizce sozde kilif ariyorsunuz , bu ulkeye ve mustafa kemalin biraktigi eserlere karsi kin ve nefretiniz o kadar cok arttiki, tahammul edilemez bir hale geldi, artik bence bu millettin milli ve manevii duygulariyla oynamaktan vazgecin! Yeter artik gercekten yeter,,,,,,,,, 12 4 Yanıtla
  • KÜRDOĞLU: hadi hadi derinideki gerçek isteğini açıkla, islam cumhuriyti kuracağım de inanalım 14 2 Yanıtla
  • GPS: DURMADAN SAĞ SOLA HAŞHAŞİ DİYENLER ESAS HAŞHAŞİ SİZSİNİZ DEVLETİ MİLLETİ 2 YE BÖLDÜNÜZ YAKINDA KC YAZARSINIZ BİZ DE SAFINIZIN RENGİNİ BELİRLEMİŞ OLURUZ BUNLARIN OY UĞRUNA YAPMAYACAĞI ŞEY YOK AMA HALA YERLİ KOYUNLARI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM BUNLARA OY VERENLERE LAFIM YERLİ KOYUN YANİ 15 0 Yanıtla
  • vatan sever: bu millet yeterince yalanlara alıştı 12 1 Yanıtla
  • PAŞA: köpek ite it kuyruğuna buyurur derler ya ..köpekten cıkan ses kuyruktan geliyor 10 2 Yanıtla
  • RIDVAN: SATILMADIK BİR BANKAMIZ VAR ONUDA SATIN GİTSİN. 9 2 Yanıtla
  • BAJAGA: Ağrı da tabelaları bırak icraata bak icraata diyen başbakanın adamları neden bu tabelalardaki T.C. ve Türk kelimelerine takılıyolar acaba? İcraata baksalar ya. 6 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement