Ziraat'in Eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Eureko Sigorta'nın Yeni Genel Müdürü Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Ziraat'in Eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Eureko Sigorta'nın Yeni Genel Müdürü Oldu

2003'ten 2011'e kadar Ziraat Bankası'nın Genel Müdürlüğünü üstlenen Can Akın Çağlar, Eureko Sigorta'nın yeni Genel Müdürü oldu.

11.04.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2003'ten 2011'e kadar Ziraat Bankası'nın Genel Müdürlüğünü üstlenen Can Akın Çağlar, Eureko Sigorta'nın yeni Genel Müdürü oldu.Eureko Sigorta'nın üyesi olduğu Hollanda menşeli uluslararası sigorta grubu Achmea, Can Akın Çağlar'ı 1 Mayıs 2014'ten itibaren Achmea'nın Türkiye'deki iştiraki Eureko Sigorta'nın Genel Müdürlüğüne atadı. Can Akın Çağlar, yedi yıldan fazla bir süredir bu görevi yürüten Okan Utkueri'nin yerine geçecek.

Can Akın Çağlar, 2011'den beri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.Konuya ilişkin verilen bilgiye göre, Can Akın Çağlar yeni görevinde Eureko Sigorta'nın yönetim ekibine başkanlık edecek ve Eureko Sigorta'nın üyesi olduğu Achmea ile münhasır ortağı Garanti Bankası arasındaki banka sigortacılığı ilişkilerini yönetecek.

-"TECRÜBESİYLE ULUSLARARASI FAALİYETLERİMİZE DEĞER KATACAK"-

Achmea, gelecekteki başlıca büyüme pazarlarından biri olarak gördüğü Türkiye'de işlerin başına Can Akın Çağlar'ı getirerek Eureko Sigorta'yı geliştirmeyi ve Garanti Bankası ile mevcut bağlarını uzun vadede sürdürmeyi hedeflediğini vurgulayan Achmea Yönetim Kurulu Başkanı Willem van Duin konuyla ilgili şunları söyledi: "Kendisi gayet başarılı ve Türkiye'de saygı duyulan bir profesyonel olarak engin ve derin tecrübesiyle uluslararası faaliyetlerimize değer katacaktır. Gelecekteki büyümemizin başlıca pazarlarından biri olarak gördüğümüz Türkiye'deki bu yeni atama, Achmea olarak Garanti Bankası ile aramızdaki uzun vadeli münhasır ortaklığa ve Garanti'nin 12 milyon müşterisine olan bağlılığımızın nişanesidir. Türk finans piyasasını iyi bilen Can Akın Çağlar, finans sektörünü de yakından tanıyor. Sektörün Türkiye'nin ekonomik büyümesi açısından taşıdığı önemin ve müşterilerin nasıl işin odağına yerleştirilmesi gerektiğinin bilincinde. Kendisine Achmea Grubu'na hoş geldin diyor ve yeni görevinde başarılar diliyoruz."

-ÇAĞLAR: "BANKA SİGORTACILIĞI GELİŞECEK"-

Can Akın Çağlar ise yeni göreviyle ilgili şunları ifade etti:"Achmea'nın beni Eureko Sigorta'nın yeni Genel Müdürü olarak seçmekle şahsıma göstermiş olduğu güvene teşekkür ederim. Tecrübemle bu göreve layık olacağıma ve şirkete taze bir bakış açısı getirip mevcut başarılarını daha da ileriye taşıyacağıma inanıyorum. Ayrıca Garanti Bankası ile yakın işbirliği içinde banka sigortacılığının Türkiye'deki geleceğini inşa etme düşüncesi de yeni pozisyonum için bana şevk veriyor. Bir an önce ekibimle tanışıp Eureko Sigorta ve Achmea'daki görevime başlamak için sabırsızlanıyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Ziraat'in Eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Eureko Sigorta'nın Yeni Genel Müdürü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement