Ziraat Odaları Ünye'de Toplandı - Son Dakika
Yerel

Ziraat Odaları Ünye'de Toplandı

Ziraat Odaları Ünye\'de Toplandı

Ordu’nun Ünye ilçesinde ‘Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ yapıldı.

17.11.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye ilçesinde 'Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapıldı.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan başkanlık etti. Toplantı öncesi açıklamalarda öne çıkan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, fındık konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kozoğlu yaptığı açıklamada, "Fındık rekoltesini 590 bin olarak söylemiştik. Fındık İhracatçılar Birliği Mayıs ayının 15'inde 733 bin ton rekolte açıkladılar. Ancak 590 bin rekolte bile çıkmayacak. Geçen sene fındığı olanla bu sene ki fındığını kıyas yapıyorlar, daha az çıkıyor. İhracatçıların yaptığına bir örnek vereceğim. Bazı öğrenciler vardır, evde ders kitabının içine roman koyar. babası annesi ders çalışıyor bilir ama ders çalışmaz. Halbuki o çocuk roman okuyor ve kendini kandırıyor. İşte İhracatçılar Birliği'nin yapmış olduğu rekolte kendini kandırmaktan ibaret" dedi.

"FINDIĞINIZI SATMAYIN"

Fındık fiyatının son günlerde artışta olduğunu belirten Kozoğlu, "Hasadın ardından emanete bırakılan baya fındık oldu ve yinede 10 TL'nin altına bu fındık düşmedi. Fındık fiyatı 15 TL de olsa ihtiyacı olanlar dışında ki hiç kimse satmasın. Avrupa'da Noel, yılbaşı tatili denilen bir şey var. Bununla birlikte en çok Kasım, Aralık aylarında fındık ihracatı olur. İhracatçıların elinde fazla kırılmış fındık yok. Aldığımız duyumlara göre birinci yapmak istedikleri, onların yönlendirebileceği kişilerin fındığını pazara indirmesini sağlayarak üreticiye psikolojik baskı yapmak yani 'fındık fiyatı aşağı düşecek satın' diyerek korkutmaya çalışacaklar. İkinci planları ise bir anda fiyatı 15 TL yapıp, üreticinin elinde ki 100-115 bin ton fındığı elinden alıp kafalarına göre fiyatı aşağı düşürme niyetindeler. Eğer üretici yine ayaklarının üzerinde durur ve diretirse fiyatlar 15 TL'yi de geçer" diye konuştu.

"ALAN BAZLI DESTEK, HÜKÜMETİN BÜTÇESİNDE"

Hasan Kozoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Alan Bazlı Gelir Desteği ile ilgili ise hükümet ek bütçe yaptı. Ek bütçe öncesi de görüşmeler vardı zaten. Hükümet kurulduğu zaman bu parlamentoya gelecek ve inşallah onaylanacak. Alan Bazlı Destek hükümetin bütçesinde yani." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Odaları Ünye'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement