Ziraat Odası Başarılı Öğrencilere Altın Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Ziraat Odası Başarılı Öğrencilere Altın Dağıttı

Ziraat Odası Başarılı Öğrencilere Altın Dağıttı

Bayramiç Ziraat Odası 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile okullarda düzenlenen Şiir, Kompozisyon ve Resim dalında ki okullar arası yarışmada ilk üçe giren öğrencilere 1’er küçük altın hediye etti.

16.05.2016 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç Ziraat Odası 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile okullarda düzenlenen Şiir, Kompozisyon ve Resim dalında ki okullar arası yarışmada ilk üçe giren öğrencilere 1'er küçük altın hediye etti.

Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, 14 Mayıs 1946'da Uluslar arası Tarımsal Üreticiler Federasyonunun kurulmasıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü olarak kabul edilmekte olduğunu, Dünya'nın gıda ihtiyacını çiftçilerin karşıladığını, çiftçilerin üretim yapmaması halinde olabileceklerin düşünülemez olduğunu ifade etti. Pehlivan "Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de nüfus hızla artmaktadır. Artan nüfusun gıda ve giyim ihtiyaçlarının karşılanması için var gücümüzle çalışmaktayız. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda 13 milyon nüfusu besleyen bu topraklar, bilgi ve teknolojinin kullanılmasıyla bugün 100 milyon nüfusa yetecek gıda üretimi gerçekleştirmektedir. Bazı tarım ürünlerinde ithalat olmakla birlikte, dış ticaret açığı vermeyen tek sektör tarım sektörüdür. Bu çiftçimizin başarısıdır. Çiftçimiz dünyanın en kutsal işini yapmaktadır. Bütün sorunlarını bir kenara bırakarak bu ulvi görevi, gıda üretimini gerçekleştirmektedir. Borç demeden, harç demeden toprağını işlemekte ve üretimine devam etmektedir. Bizlerde bu kutsal görevi icra eden çiftçilerimizin üretimini okul sıralarındaki öğrencilerimizde anlatmak, israfın önüne geçmek adına şiir, resim ve kompozisyon dalında yarışma düzenledik. Yarışmaya katılan eserler arasında ilk üçe giren 9 öğrenciye birer küçük altın hediye ettik. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve bizlere destek olan kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Pehlivan yeni hedeflerinin ise Bayramiç üreticisinin yetiştirdiği koyun, keçi ve inek sütünün bir vitamin deposu olduğunu, özellikle Bayramiç yöresindeki otlaklarda beslenen hayvanların diğer bölgelere göre daha çok farklı ot ile beslenmesiyle bu yörenin sütünün daha değerli olduğunu anlatmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere hediye dağıtımına Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Pehlivan, Bayramiç Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Çakıroğlu, Ziraat Odası Genel Sekreteri Gülçin Zeybekoğlu ve Denizbank Bayramiç Şube Müdürü Onur Deniz Yıldız katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Odası Başarılı Öğrencilere Altın Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement