Ziraat Odası Başkanı, Elektrik Dağıtım Şirketine Ateş Püskürdü - Son Dakika
Yerel

Ziraat Odası Başkanı, Elektrik Dağıtım Şirketine Ateş Püskürdü

Ziraat Odası Başkanı, Elektrik Dağıtım Şirketine Ateş Püskürdü

Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, çiftçilerin elektrik tüketiminde ve elektrik borcunda sıkıntı yaşamasına ateş püskürdü.

06.06.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, çiftçilerin elektrik tüketiminde ve elektrik borcunda sıkıntı yaşamasına ateş püskürdü.

Turanlı, Elektrik dağıtım şirketi tarafından her ay elektrik tüketiminin faturalandırılmasına ve faturaların ödenmesinde geç kalındığında hemen kesilmesine tepki göstererek, "Çiftçilerimiz elektrik konusunda çok sorun yaşıyor. Her ay faturalandırma yapılıyor. Faturalar geciktiğinde ise elektrikler kesiliyor. Kahta'daki çiftçiler her ay faturaları ödeyebilecek durumda değiller. Faturalarını ancak hasat zamanında ödeyebiliyorlar. AKEDAŞ da bu konuda çiftçilerimize kolaylık sağlamıyor. Birilerinin artık çiftçinin sesini duyması gerekiyor. Çiftçilerimiz bizi arayarak biz de bu sorun ortadan kalksın diye diğer illerdeki çiftçiler gibi yol mu kapatalım diyorlar. Doğuda yüz dönüm başına yıllık elektrik tüketimi için 9 bin Türk Lirası alınıyor ama yine de kabul etmiyorlar. Biz yüz dönüm başına 15 bin Türk Lirasına dahi razıyız ama kimse bu konuda Kahta'daki çiftçinin sesini duymuyor. Biz de artık sabrımızın son noktasına geldik. Yetkililer bir şey yapacaksa artık yapsın. AKEDAŞ Kahta'da bir imparatorluk haline gelmiş. Ne istiyorlarsa yapıyorlar. Zaten sıkıntıda olan çiftçilerimize AKEDAŞ'ın yaptığı keyfi uygulamaları da kimse görmüyor. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz; çiftçinizin sesini artık duyun" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Odası Başkanı, Elektrik Dağıtım Şirketine Ateş Püskürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement