Ziraat Odasından Mevsimlik Tarım İşçilerine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ziraat Odasından Mevsimlik Tarım İşçilerine Ziyaret

Ziraat Odasından Mevsimlik Tarım İşçilerine Ziyaret

Ordu’nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek toplama alanında incelemelerde bulundu.

12.08.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek toplama alanında incelemelerde bulundu.

İlçeye bağlı Saraytepe Mahallesi'nde bulunan toplama alanındaki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden Kibar, yetkililerden bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Kibar, toplama alanında 270 çadırın olduğunu belirterek bu çadırlarda 2 bin kişinin yaşadığını söyledi.

Toplam 640 kişinin ise fındık bahçelerinde 48 lira karşılığında çalıştığını ifade eden Kibar, "Bölgemize gelen mevsimlik tarım işçilerinin her türlü sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Toplama alanında 2 bin kişi barınıyor ama bunlardan 640 kişi çalışabiliyor. Geri kalan bin 360 kişiyi çocuklar oluşturuyor. Anne ve babalar çalışmaya gittikleri zaman Ordu Valiliği ile Türkiye İş Kurumu'nca yürütülen 'Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi' projesi doğrultusunda tarım işçilerinin çocuklarına da eğitim veriliyor. Çocuklar, sabah 09.00 ile 15.00 arasında, Türkçe, müzik ve matematik derslerini alıyorlar. Mevsimlik tarım işçileri ise Ordu Valiliği tarafından belirlenen 48 lira ücret karşılığında fındık bahçelerinde çalışıyorlar" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Odasından Mevsimlik Tarım İşçilerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement