Zirai Don Dalları Kuruttu - Son Dakika
Güncel

Zirai Don Dalları Kuruttu

Zirai Don Dalları Kuruttu

Ordu’da mart ayının son günlerinde yaşanan zirai donun ardında geçen süre içerisinde fındık dallarını kurumaya başladığı ortaya çıktı.

25.04.2014 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu’nun iç ve yüksek kesimlerinde mart ayının son günlerinde yaşanan zirai don sonrası fındık bahçelerinin büyük bölümünü olumsuz etkilenmişti. Zirai dondan etkilenerek kurumaya başlayan fındık dallarını işaret eden üretici ise fındığın geleceğinden endişe ederek mart ayında yaşanan zirai donun boyutlarının düşünülenin çok üzerinde olduğu belirtiliyor.

Zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini görüldüğünde söylenecek hiçbir sözün kalmadığını ifade eden Mustafa Kahraman, "30 Mart akşamı yağan kar ve ardından yaşanan zirai don olayın fındık ve dalları önemli derecede olumsuz etkilendi. Yaşanan zirai don olayının ardından gecen süre içerisinde dallar kurumaya başladı. Bu bahçelerin en az üç yıldan önce verime geçebileceğini düşünmüyorum" dedi.

Fındık dallarının kurumaya başladığına dikkat çeken Mehmet Tarı, "Bu yıl Ordu'da göç olayının çok yaşanacağını düşünüyorum. Çünkü buranın ekonomisi fındığa dayalı. Fındık yoksa hiçbir şeyimiz yok" diye konuştu.

İbrahim Akdeniz ise fındık üreticisinin mağdur olduğunu yetkililerin seslerini duymasını istediğini aktardı.

MUSTAFA BIYIK

ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirai Don Dalları Kuruttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement