Zirve Yayınevi Cinayetlerine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Cinayetlerine İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 112. duruşmasında, tutuksuz sanıklar Levent Ercan Gelegen ile emekli Albay Mehmet Ülger, esas hakkındaki savunmalarını verdi.

31.05.2016 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 112. duruşmasında, tutuksuz sanıklar Levent Ercan Gelegen ile emekli Albay Mehmet Ülger, esas hakkındaki savunmalarını verdi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Gelegen, daha önceki savunmalarını tekrar ederek, örgüt üyesi olmadığını savundu.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Gelegen, 10 dakika çözülebilecek bir olay için çok sayıda insanın mağdur olduğunu ileri sürdü.

Gelegen, davanın hem tanığı hem de sanığı İlker Çınar'ın tutuklanmasını da talep etti.

Tutuksuz sanık emekli Albay Ülger de mahkemeye 3 klasör ve 86 sayfalık yazılı savunmasını verdi.

Daha sonra söz alan Ülger, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Fetullahçı Terör Örgütü kendi örgütsel amaçlarına karşı engel olarak görmüş olduğu başta şahsım olmak üzere Malatya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat personelini menfur cinayet üzerinden hükümet nüfuzunu da kullanmak suretiyle itibarsızlaştırarak tasfiye etmek istemiş ve bunda da maalesef başarılı olmuştur." dedi.

"Bugüne kadar devlet terbiyemi bozmadım"

Yargı sürecinin bilinçli şekilde uzatıldığını savunan Ülger, şöyle konuştu:

" TSK'da görev yapmış olduğum 38 yıllık meslek hayatımda devletime ve milletime sadakatle hizmet ettim. Bu süre içerisinde hiçbir suç işlemedim, hiçbir ceza da almadım. 10 kardeşim var. Hepsi de devlet memurudur. Bu milletin ve devleti ekmeğini yiyip de devletine ve milletine karşı suç işleyecek bir insan da değilim. Başta şahsım olmak üzere silah arkadaşlarımı bu dava üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışanları, bu dava üzerinden TSK'ya karşı kin ve nefretlerini kusanları asla affetmiyorum. Bu konuda hak ve hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.

Bugüne kadar yasalar çerçevesinde hareket ettim. Yasal olmayan herhangi bir faaliyet içerisinde olmadım. Bütün haksızlık ve hukuksuzluklara rağmen devlet terbiyemi bozmadım. Kendimden çok devletime ve aziz milletimize bizler üzerinden yapılan saldırılara karşı cansiperane mücadele ettim. Hakkımda yapılan mesnetsiz tüm suçlamaları reddediyorum. Beraatimi talep ediyorum. Takdir yüce milletimizin, milletimiz adına da mahkemenizindir."

Mahkeme heyeti tutuksuz diğer sanıkların esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Cinayetlerine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement