Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Davayla ilgili "tanık" sıfatıyla ifade veren Levent Ersöz: "İlker Çınar'ı (davanın sanığı ve tanığı) tanımıyorum" "Özel Kuvvetler Komutanlığında meslek hayatım boyunca çalışmadım ve gitmedim. JİTEM'de de görev yapmadım, böyle bir kuruluş da söz konusu değil"

07.11.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayla ilgili olarak "tanık" sıfatıyla, talimatla ifade verdi.

Öğleden sonra adliyeye gelen Ersöz'ün, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifadesi alındı.

Ersöz, davanın sanığı ve tanığı İlker Çınar'ı tanımadığını, olayı ve kendisini basından duyduğunu, olayla ilgili somut, görgüye dayalı bilgisinin bulunmadığını belirtti.

İlker Çınar'ın kendisinden misyonerlik konusunda eğitim aldığı iddialarının doğru olmadığını savunan Ersöz, "Jandarma Genel Komutanlığının bir yazısı vardır. Bu yazı, bu şahsın herhangi bir eğitime alınmadığı ve Levent Ersöz'ün de bu kişiye eğitim verdiğine dair hiçbir kayıt bulunmadığı hususunda resmi yazı vardır. Yazıyı asıl doğrulayan konu da benim hizmet safahatımdır. Sözünü ettiği tarihte Şırnak 23 Jandarma Sınır Tugayı Kurmay Başkanıydım. Jandarma Okullar Komutanlığında görev almadım" ifadesini kullandı.

Ersöz, misyonerler arasına sızması amacıyla Çınar'ı Mersin'e göndermesinin sözkonusu olmadığını, Tuzla Piyade Okulu'nda da görev yapmadığını ve kurs vermediğini söyledi.

Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) isimli bir kuruşun Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunmadığını ifade eden Ersöz, "Özel Kuvvetler Komutanlığında meslek hayatım boyunca çalışmadım ve gitmedim. JİTEM'de de görev yapmadım, böyle bir kuruluş da söz konusu değil" dedi.

Tekerlekli sandalyede ifade veren Ersöz için duruşma salonunda sağlık görevlileri de hazır bekletildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement