ZMO Kaçak İlaç Bayilerini Gündeme Aldı - Son Dakika
Güncel

ZMO Kaçak İlaç Bayilerini Gündeme Aldı

ZMO Kaçak İlaç Bayilerini Gündeme Aldı

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Öztürkmen, kaçak zirai ilaç bayilerine ceza verildiğini söyledi.

23.01.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Mühendisleri Odasının (ZMO) Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ve Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Pınarbaşı, Mehmet Aksakallı, Halil Karakaya Harran ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne yeni görevlendirilen Halit Amaç'ı ve ilçede görev yapan ziraat mühendislerini ziyaret ederek, sorunları ve talepleri dinledi.

Burada ziraat mühendisleriyle bir araya gelen Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen Ziraat Mühendisleri Odasının faaliyetlerini, çalışmalarını meslektaşları ile paylaştı. Öztürkmen 1350 tane ziraat mühendisinin Ziraat Mühendisleri Odasına kayıtlı olduğunu, ziraat mühendisleri olarak sorun ve sıkıntıları yetkili kişilere ilettiklerini anlattı. Kaçak zirai ilaç bayileri hakkında da bilgi veren Öztürkmen, ZMO olarak yetkili müdürlükler ile görüşmeleri yaptıklarını Şanlıurfa'nın birçok ilçesinde kaçak zirai ilaç bayilerine il ve ilçe tarım müdürlükleri olarak ceza verildiğini söyledi. Ziraat fakültelerinden Türkiye genelinde yılda 8 bin kişinin mezun olduğunu hatırlatan Öztürkmen, "Biz de ZMO Şanlıurfa şubesi olarak elimizden geldiğince ziraat mühendislerine özel sektörde iş bulmalarına yardımcı oluyoruz" ifadelerinde bulundu.

MÜHENDİSLER DE SORUNLARINI İLETTİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Harran İlçe Müdürlüğünde görev yapan ziraat mühendisleri de sorun ve taleplerini Öztürkmen'e iletti. Harran'da görev yapan mühendisler, Norm Kadro ve TARGEL Projesi kapsamında çalışan kadrolu (4A) ziraat mühendislerin tayinlerinde yaşanan sıkıntıları, eş durumu tayininde yaşanan sıkıntıları, çalışma alanının fiziki şartlarındaki sorunları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeni sisteminde (TBS-Tarımsal Bilgi Sistemi) yaşanan sorunları Öztürkmen'e iletti. Ayrıca Öztürkmen, tarımsal yayım ve danışmanlık işlemleri ve zirai ilaç bayilerinde olması gereken durumlar hakkında bilgiler verip, talepleri dinledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Harran İlçe Müdür Vekili Halit Amaç da "Harran Üniversitesinden değerli hocam Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ve ZMO Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ilçemizde bizleri ziyaret ettiler. Çalışan mühendis arkadaşlarımız ile fikir alışverişinde bulundular. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ve Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra Akçakale ilçesini ziyaret etmek üzere Harran'dan ayrıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel ZMO Kaçak İlaç Bayilerini Gündeme Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement