Zonguldak 13 Yaşındaki Aleyna, Ameliyat Olmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Zonguldak 13 Yaşındaki Aleyna, Ameliyat Olmak İstiyor

Zonguldak 13 Yaşındaki Aleyna, Ameliyat Olmak İstiyor

Zonguldak'ta, skolyoz (Omurga eğriliği) hastası 13 yaşındaki Aleyna Dübüş, yaşıtları gibi yürüyüp koşabilmek için ameliyat olmayı bekliyor.

23.08.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, skolyoz (Omurga eğriliği) hastası 13 yaşındaki Aleyna Dübüş, yaşıtları gibi yürüyüp koşabilmek için ameliyat olmayı bekliyor.

Yeni Mahalle'de oturan ev hanımı 35 yaşındaki Fatma ve maden işçisi 39 yaşındaki İsmail Dübüş'ün iki kızından birisi olan 13 yaşındaki Aleyna Dübüş, küçüklüğünden bu yana 'skolyoz' hastalığı ile mücadele ediyor. Hastalığı sebebiyle sırtında eğrilik oluşan, nefes almakta güçlük çeken ve koşamayan Aleyna Dübüş, annesinin yardımıyla okuluna gidip geliyor. Hastalığı daha da ilerleyip felç kalma riski bulunan Dübüş için Zonguldak Valiliği yardım kampanyası başlattı. Gerekli yardımın toplanması durumunda kızının İstanbul MedicalPark Hastanesi'nde ameliyat olacağını anlatan anne Fatma Dübüş, şöyle konuştu: "Doktorlarımız acilen ameliyat olması gerektiğini söylüyorlar. Çocuğumun bu hastalıktan kurtulmasını istiyorum. Yüzde 78 engelli raporu bulunan Aleyna, hastalığı nedeniyle rahat nefes alıp veremiyor, yürüyemiyor, koşamıyor. Şuanda kendi ihtiyaçlarını zorda olsa karşılayabiliyor ama ileride bunu yapamayacak. Eğer 1-2 ay içerisinde ameliyat olmazsa kalbe zarar verecek. Çünkü, kemikler gün geçtikçe büyüyor. Akranları gibi okula gidip gelmesini, koşmasını istiyorum."

'KOŞMAK İSTİYORUM'

Aleyna Dübüş ise ameliyattan sonra en büyük hayalinin okul arkadaşlarıyla birlikte oyunlar oynayarak koşmak olduğunu anlatarak, "Şuanda koşunca çok kötü tıkanıyorum. Bir süre dinlenmek zorunda kalıyorum. Arkadaşlarım gibi oynayamıyorum, onların izliyorum. Arkadaşlarım gibi oynamak, koşmak istiyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak 13 Yaşındaki Aleyna, Ameliyat Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement