Zonguldak 3 Oğlunu Aynı Anda Askere Gönderen Baba 3 Oğlum da Vatana Feda Olsun - Son Dakika
Güncel

Zonguldak 3 Oğlunu Aynı Anda Askere Gönderen Baba 3 Oğlum da Vatana Feda Olsun

Zonguldak 3 Oğlunu Aynı Anda Askere Gönderen Baba 3 Oğlum da Vatana Feda Olsun

3 oğlunu aynı anda askere gönderen baba: 3 oğlum da vatana feda olsunZONGULDAK'ta geçen 26 Temmuz ve 1 Ağustos'ta iki oğlunu askere gönderen Sevim ve Hüseyin Aksu çifti, 3'üncü çocukları 23 yaşındaki Orkun Aksu'yu da vatani görevini yapması için yolcu etti.

06.08.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 oğlunu aynı anda askere gönderen baba: 3 oğlum da vatana feda olsun

ZONGULDAK'ta geçen 26 Temmuz ve 1 Ağustos'ta iki oğlunu askere gönderen Sevim ve Hüseyin Aksu çifti, 3'üncü çocukları 23 yaşındaki Orkun Aksu'yu da vatani görevini yapması için yolcu etti. 15 günde 3 oğlunu askere uğurlayan baba Hüseyin Aksu, "Vatan uğruna 3 çocuğum da feda olsun" dedi.

Ev kadını Sevim ve emekli maden işçisi Hüseyin Aksu'nun küçük oğulları Enis Aksu, Karabük Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine Teknikerliği'ni bitirdikten sonra Sözleşmeli Er olarak 26 Temmuz'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birliğine katıldı. Karabük Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği mezunu 25 yaşındaki Turgay Aksu da atanamayınca tecilini bozdurarak 1 Ağustos da Kastamonu'da ki birliğine kısa dönem er olarak vatani görevini yapmak için teslim oldu. İki oğlunu davul zurna ile askere uğurlayan Sevim-Hüseyin Aksu çifti, Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu Elektrik Elektronik Teknikerliği'nden mezun olan diğer oğulları Orkun Aksu'yu da otogardan uğurladı. Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim ve Tümen Komutanlığı'nda vatani görevini yapacak olan Orkun Aksu, akrabalarıyla, ardından da annesi ve babasıyla vedalaşıp İstiklal Marşı eşliğinde otobüse bindi.

'3 ÇOCUĞUM DA VATANA FEDA OLSUN'

57 yaşındaki Hüseyin Aksu, 3 oğlunu da aynı anda askere göndermenin farklı bir duygu olduğunu söyledi. Aksu, "Büyük bir heyecan içindeyim. Duygularımı dile getiremiyorum. İlkini 15 gün önce gönderdik. Ardından ikincisini gönderdik. Şimdi sonuncusunu gönderiyorum. İlk haber yapıldığında tanıyan tanımayan beni aradı ve tebrik etti. Gurur duyduklarını söylediler, tebrik ettiler. Ben de gururlandım. Evlatlarımı devletime teslim ediyorum. Çocuklarımı koruyacaklarına inanıyorum. Vatan uğruna 3 çocuğum da feda olsun. Bizim çocuklarımız askere gitmezse biz de evimizde rahat olamayız, yaşayamayız. Vatana hayırlı evlat olmaları için yetiştirdim çocuklarımı. İnşallah onlar da vatani görevlerini en iyi şekilde yapar ve vatana hayırlı evlatlar olurlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak 3 Oğlunu Aynı Anda Askere Gönderen Baba 3 Oğlum da Vatana Feda Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement