Zonguldak'a "Bölge Kan Merkezi" Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'a "Bölge Kan Merkezi" Kurulacak

Zonguldak\'a "Bölge Kan Merkezi" Kurulacak

Zonguldak Valisi Ali Kaban, beraberinde Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile birlikte Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan’ı ziyaret etti.

22.11.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valisi Ali Kaban, beraberinde Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile birlikte Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan'ı ziyaret etti.

Zonguldak Valiliği tarafından başlatılan yıkım çalışması sonrasında TEKEL binasının yıkılmasının ardından TTK'ya ait hizmet binası ile Kızılay Kan Merkezi hizmet binasının da yıkımına başlanacak. Halkın "Park" olarak kullanacağı alanda hizmet veren Kızılay Kan Merkezi'ni ziyaret eden Vali Ali Kaban, yapılan çalışmalar neticesinde 69 Ambarları mevkisine "Bölge Kan Merkezi" hizmet binasının yapılacağını aktardı. Kızılay'ın çalışmalarını başarılı bulduğunu da aktaran Vali Ali Kaban; "Yaklaşık bir senedir bir bölge kan merkezi oluşturulabilmesi hususunda ne yapabileceğimize dair epey kafa yorduk. Bir hayli uğraştan sonra netice itibariyle 69 ambarlarında 1.5 dönümlük bir sahayı Kızılaya bölge kan merkezi yapılmak üzere tahsisini yaptık. Onlar da çok güzel bir proje yapmışlar. Burada diğer bir önemli gelişme şu an içinde bulunduğumuz bina biliyorsunuz yıktığımız tekel binasının bitişiğindeki, en baştan beri halka açmaya düşündüğümüz sahada bulunuyor. Arkadaşlarımız da büyük bir gayret sarf ettiler. Şu anda geçici olarak yer kiraladılar. Kızılay şu anda hizmetini verecek. Burası da yıkılacak. Hemen yanımızdaki TTK'hın sağlık merkezi de güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Orayı da yıkacağız. Buraya 5 dönümlük hiçbir şekilde parçalanmamış kısım, park olarak halkımızın hizmetine sunulacak. İnsanoğlunun nefes alacağı bir yer olacak. Geldiğim günden beri bölge kan merkezi için çalışmalar yürüttük. Kızılay yönetimini kutluyorum. Hakikatin büyük gayret içerisindeler. İltifat marifete tabiidir. Onlar o marifetlerini gösterdiler. Böyle de bir tahsis gerçekleşmiş oldu" diye konuştu.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi'nin mevcut binada 50 yılını tamamlamak üzere olduğunu aktaran Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan da "Öncelikle sayın Valime çok teşekkür ediyorum. Sayın Valim bahsetti biraz. Yoğun uğraştan sonra ortaya böyle bir çalışma çıktı. Zonguldak merkezimiz bu binada 50. Yılını tamamlamak üzere. Valimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda bizim burayı yıkarak bir meydan yapılması, yeşil alan yapılması talebi bizleri heyecanlandırdı. Biz de bunu üst birimlerimize aktardık. Yeni binanın tahsisinden sonra zaman kaybetmemek için geçici süreliğine kan merkezimizi taşıyoruz. Geçici olarak yeni yerimize geçeceğiz. Yeni kan merkezimizi inşa ederek daha büyük daha şık bir yerde hizmet vereceğiz. Kan hepimizin ihtiyacıdır. Başka türlü elde edilemeyen tek yaşam kaynağımızdır" dedi.

Ziyaretin sonunda Ömer Selim Alan; Vali Ali Kaban'a plaket takdim etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'a 'Bölge Kan Merkezi' Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement