6 İl Sele Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

6 İl Sele Teslim Oldu

6 İl Sele Teslim Oldu

Yağmur Zonguldak, Bartın, Adana, Çankırı, Bursa ve Sakarya'da sele neden olurken ev ve iş yerlerini su bastı. Otomobiller suda sürüklendi.

06.06.2014 18:01  Güncelleme: 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağmur Zonguldak, Bartın, Adana, Çankırı, Sakarya ve Bursa'da sele neden oldu. Ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Otomobiller suda sürüklendi. Çankırı'da ise sel suyuna kapılan 9 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

İşte 6 şehirde gün boyunca yaşanan ve yaşamı olumsuz etkileyen sel felaketinden haberler:

ADANA'DA KAYIKLA KURTARMA OPERASYONU

Sel suları altında kalan Adana Metan Sanayi Çarşısı’nda esnaf, zor durumda kalan meslektaşlarını kayıkla kurtardı. Yer yer 1 metre yüksekliğine ulaşın su altında kalan sanayi çarşısında kayıkla gezen esnaf, işyerlerini tek tek kontrol ederek mahsur kalan olup olmadığını araştırdı. Bazı işyerlerinde mahsur kalanlar da kayıkla su seviyesinin düşük olduğu bölgelere taşındı.

NEFES KESEN İKİNCİ OPERASYON

İtfaiye ekiplerinin başlattığı kurtarma çalışması sonrasında 70 yaşında ki Zeynep Erol isimli yaşlı kadın mahsur kaldığı evden kurtarıldı. Fenalık geçiren bazı köy sakinlerine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

İş yerleri ve bazı araçlarda sular altında kalırken, İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı iş makineleri ile temizleme çalışması başlatıldı. Sular altında kalan Çaylıoğlu köyündeki jandarma karakolu tamamen boşaltıldı. Sular altında akalan araçlar ise jandarma ekipleri tarafından itilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

16 KÖYE ULAŞIM KAPANDI

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Zeynep Erol ise sabah saat 6'dan bu yana evde mahsur kaldığını, oğlu Ümit'i aradığını ve kendisine çatıya çıkmasını istediğini söyledi. Son alınan bilgilerde ise Devrek Çaylıoğlu arasındaki Öğberler mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle de yaklaşık 16 köye ulaşım tamamen kapandı.

Diğer yandan kurtarma helikopterine haber verildiği ancak sis ve yağış nedeniyle bölgeye gelemediği, Alaplı Çayı'nın da taşması sonucu mahsur kalanlar olduğu da bildirildi.

MERKEZ SULAR ALTINDA

Adana kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Şehir merkezindeki ana caddeler ve ara sokaklarda bazı araçlar, yağışın oluşturduğu su birikintileri içerisinde kaldı mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin, Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde su baskını olan ev ve iş yerlerinde tahliye çalışmasına başladığı belirtildi.

Bu arada kent merkezinden geçen DSİ’ye ait sulama kanalı da, aşırı yağışlar nedeniyle taşma noktasına geldi. Yetkililer burada güvenlik tedbiri aldı.

ÇANKIRI'DA BİR ÇOCUK ÖLDÜ

Çankırı'nın Atkaracalar İlçesi’nde şiddetli yağışlarla birlikte sele kapılan bir çocuk öldü. Şanlıurfa’dan Atkaracalar’ın İlker Mahallesi’nde gelerek çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu ile birlikte Karadere Mevkii’nde bastıran şiddetli yağmur ve sele yakalandı. Azgın sulardan bir ağaca tutunarak kurtulan baba Salih Kılıç, 7 yaşındaki kızı Hülya’yı elinden tutarak sel sularından korurken, tüm çabalarına rağmen 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç’ı kurtaramadı. Sel bölgesine gönderilen kepçe, Salih Kılıç ve kızını tutundukları ağaçtan kurtarırken, 2 kilometrelik alanda yaptılan çalışmalar sonucu Ali Kılıç’ın cesedine Karadere’nin alt bölgelerinde çalılara takılmış halde ulaşıldı.

ÇOBANLIK YAPMAK İÇİN GELMİŞLERDİ

Şanlıurfalı olan ve Adana’da yaşayan ailenin, bir süre önce Atkaracalar’a gelerek çobanlık yaptığı ifade edildi. Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, akşam yaklaşık 2 saat süren şiddetli yağmurda ilçenin büyük hasar gördüğünü belirterek, "Dumanlı bölgesinden gelen sel suları maalesef böyle bir acının yaşanmasına neden oldu. Çoban ve çocukları Karadere Mevkii’nde sel sularına kapıldı. Baba ve kızını ekiplerimiz kurtardı, ancak oğlunu maalesef kaybettik" dedi.

KÖPRÜ YIKILDI

Başkan Altıntop, aileninin Ankara’ya gönderildiğini, Keçiören Adli Tıp Kurumu’nda cenaze işlemleri ile ilgilendiğini, Adana’ya gönderilmesi için destek olduklarını belirtti. Altıntop, şöyle dedi: "İlçenin Ilıpınar Köyü ve Hoş İslamlar bölgesine ulaşımı sağlayan Karadere Köprüsü yıkıldı. Buranın acilen yapılması lazım. Ekili alanlarda ciddi zararlar var. Maddi zararları elbette zaman içinde telafi ederiz, ancak küçük bir çocuğun selde hayatını kaybetmesi hepimizi derinden yaraladı. Çok üzgünüz."

ZONGULDAK'TA ÇATILARA SIĞINDILAR

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde gece saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında Güneşli Deresi taştı. Ormanlı Beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay Köyü ve Süleymanbeyler köyü sular altında kalırken, bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

Köy sakinlerinden Serdar Acar (30), Çaylıoğlu ile birlikte bir çok köyün sular altında kaldığını, ulaşımın sağlanamadığını ve köylerde insanların çatılarda kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Zonguldak'ta sele ve toprak kaymasına yol açan sağanağın ardından hasar tespitine başlandı.

BARTIN’DA EV VE İŞYERLERİ SU ALTINDA KALDI

Bartın’da dün gece saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle metrekareye 50 kilogram yağış düştü. Kente merkezinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü yan tarafından bulunan derenin taşması sonucu Bartın – Ankara yolu sular altında kaldı. Belediye ekipleri ve karayolları ekipleri 1 saatlik çalışma sonunda yolu yeniden trafiğe açtı.

Yoğun yağış nedeniyle kent merkezindeki 100’e yakın ev işyerinin bodrum katlarına su ile doldu. Bartın Belediyesi kriz masası oluştururken, 100 e yakın ekip, çalışma başlattı. Ekipler sularla dolan evlerin bodrum katlarını vidanjörlerle boşalttı.

Gecen Köyü’nde bulunan gecen deresi yoğun yağış nedeniyle taşarken, polisler sabah işlerine gelemedi. Yolu kapatan sel suları çok sayıda tarım arazisine ve seralara da zarar verdi. Dere kenarında bulunan Gecen Köyü Yeni Camii de sel suları ile doldu. Yine Gecen köyünde bulunan Toptancılar sitesindeki çok sayıda işyerinin alt katlarına sel suları girdi.

Ayrıca Bartın merkeze bağlı Kızılkum Köyü’ndeki derenin taşması sonucunda çok sayıda ekili alan zarar gördüi. Kapanan köy yolunu ise özel idare ekipleri tarafından gece yapılan çalışmalar sonucunda ulaşıma açıldı.

BURSA'DA SU BASKINI ZOR ANLAR YAŞATTI

Orhangazi İlçesi’nde, ani bastıran sağanak yağış su baskınlarına neden oldu.

Marmara Bölgesi’ni bir haftadan bu yana etkisi altına alan ve zaman zaman ani bastıran sağanaklarla su baskınlarına neden olan yağışlar nedeniyle Orhangazi’de de çok sayıda işyerini su bastı.

ESNAF OLUMSUZ ETKİLENDİ

Yağıştan en çok kapalı Pazar yerindeki esnaflar etkilendi. İki katlı dükkanların alt katları yağmur suları ile dolarken kullanılamaz hale geldi. Esnaflar bir yandan suyu boşaltmaya çalışırken diğer yandan tanker ve vidanjörlerle 20 tona yakın yağmur suyu çekildi. Belediye yetkililerinden yardım isteyen esnaf, su baskınlarının önlenmesi için tıkalı logarların temizlenerek açılmasını istedi.

SAKARYA DA SELE TESLİM OLDU

Açıklama Sakarya’nın Hendek ilçesinin bin 600 nüfuslu Kargalıhanbaba Mahallesi sağanak yağış sonrası sular altında kaldı. İki saat süren çalışma sonrasında mahalleden 10’u çocuk 25 kişi kurtarıldı.

Hendek’e bağlı Kargalıhanbaba Mahallesi ve 50 metre ilerisindeki sanayi sular altında kaldı. Sağanak yağış sonrası sular altında kalan bölgeye Arama Kurtarma ve Sivil Savunma ekipleri sevk edildi. Kepçe ile mahalleye giriş yapabilen ekipler, mahallede mahsur kalan 10’u çocuk 25 kişiyi kurtardı. Olan biteni korkulu gözlerle seyreden mahalle sakinleri yakınlarını göremeyince sinir krizleri geçirdi. Mahalleden kurtarılan 25 kişi Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi, Toyatasa Acil Yardım Hastanesi ile Hendek Devlet Hastanesine sevk edildi. Ekipler, bölgede birilerinin olma ihtimaline karşın çalışmalarını sürdürdü.

30 İŞÇİ KURTARILDI

Öte yandan Hendek ilçesindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi de sular altında kaldı. Sağanak yağış sonrası yer yer 25 santimi bulan su birikintileri sebebiyle fabrikada çalışan işçileri taşıyan servis mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ile arama kurtarma ve sivil savunma ekipleri servis aracına ulaşarak araç içerisinde mahsur kalan 30 kişiyi kurtardı. Kurtulan işçiler başka servis aracıyla gönderildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 6 İl Sele Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Kusmuk: Melih Gökçek kadar büyük bir başkan görmedi bu Türkiye..Adam deniz olmayan yere denizi getirdi..Ankara artık 4 tarafı sularla çevrili bir kara parçası..Yakında deniz ulaşımı seferleri başlayacak..Metro da ise durum daha eğlenceli..Metronun girişinden trene kadar olan kısımda sal seferleri başlayacak hemide ücretsiz ...Yaşa Melih Gökçek... 13 4 Yanıtla arda polat: kesin çin malıy'la yapılmıştır. 0 0
  • boş ver: fıtrat meselesi olur böyle şeyler ben iyi hatırlarım 1750 de avrupayı sel almıştı 13 3 Yanıtla Alper Kaya: Süpersin :) 0 0
  • İshal: Melih baba bizi denize götür..Ankarada ücretsiz araba iç lastiği dağıtacakmış melih baba...Allah razı olsun..Takar ördek gibi yüzeriz.. 8 3 Yanıtla
  • İshal: Recep..Hey man...Çak dostum..Türkiye yi yidin bitirdin.. 6 3 Yanıtla
  • Çankaya: Ankarayı sel aldııııı..Bir umudum vardı Gökçek aldı hey..Keşke sokağa çıkmaz olaydım, umutlarım suda kaldı..hey hey hey.. 7 1 Yanıtla
  • gazi gençlik: fıtrat akp lilerin önlemsizlihi ne olacak. 4 3 Yanıtla
  • gazi MAHALLESİ: istanbul gazi mahallesini bilen varsa yorumumu beğensin. 2 1 Yanıtla arda polat: Devrimcilerin kalesi. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement