Zonguldak Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Zonguldak Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Zonguldak Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Zonguldak Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

12.04.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin ilk toplantısında encümen, ihtisas komisyonlarının üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Meclisi ilk toplantısı yoklama ve açılış ile başladı. Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti, CHP ve MHP'li belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, açılış konuşmasını yapan Akdemir, "30 Mart 2014 günü yapılan seçimler sonucunda halkın görüşleri doğrultusunda şahsım Zonguldak Belediye Başkanlığı'na, sizler de belediye meclis görevlerine seçildiniz. Bizler Zonguldak'a ve Zonguldak halkına yakışır en iyi hizmetleri sunabilmek için bu görevlere talip olduk. Zonguldaklı hemşehrilerimiz bizi kendilerine en iyi hizmeti verebileceğimiz düşüncesiyle bu görevlere layık gördüler. Zonguldak yararına atılacak her türlü kararda birlik içerisinde hareket edeceğinize inanıyorum" diye konuştu.

Meclis 1. Başkan vekilliğine Turhan Demirtaş 21 oyla, Meclis 2. Başkan vekilliğine de Özberk Papila 21 oyla seçildi. Birinci asil katipliğe Eyüp Altan Keskin 19, ikinci asil katipliğe Lale Karakulak 21 oyla seçildi. Selçuk Hasdemir 18, Cavit Zülfikar 19 ve Gökhan Demir de 18 oyla belediye encümenliğine seçildiler.

Encümen üyeliği seçimleri sırasında söz alan MHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Salih Alemdar, "Burada birlik beraberlik içerisinde üç kişilik sayımızla komisyonlarda görev alarak katkı sağlamak istiyoruz. Bu düşüncemizi, AK Parti ve CHP gruplarına, meclis başkanına sunmak istiyorum" diye konuştu.

Muharrem Akdemir ise "Biz hepimiz iktidarı muhalefeti yan yanayız. Zonguldak adına güzel işler olması için kabul ettik ve buraya oturduk. Burada ilk meclis oluşturulurken bir seçim yapılıyor. Gizli oy pusulası kullanıyoruz. Teklif ediyor musunuz? Teklifinizi alalım" diye cevap verdi. Ancak MHP'li üyeler isim teklifinde bulunmadı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine; CHP Grubu adına Tahsin Erdem, Mehmet İzzet Türkçelik, Cevat Bulut, AK Parti Grubu adına Hasan Bircan ve Mustafa Çağlayan oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine; CHP Grubu adına Turhan Demirtaş, Sertan Bacak, Zeki Çolak, AK Parti Grubu adına Abdullah Karagüzel ve Ali Danacı, oy birliği ile kabul edildi.

Türlü işler Komisyonu Üyeliklerine, CHP Grubu adına Özberk Papila, Süleyman Özdoğan Emine Uzun, AK Parti Grubu adına Havva Yılmaz, Hasan Çağlar Gürol, oy birliği ile kabul edildi.

Trafik Komisyonu Üyeliklerine, CHP Grubu adına Şenol Şanal, Eyüp Altan Sezgin, Atınç Kayınova, AK Parti Grubu adına Sertan Açıkgöz ve Ümit Bozkurt, oy birliği ile kabul edildi.

Metropolitan Birlik Meclisi asil üyeliğine, CHP Grubu adına Atınç Kayınova, Zeki Çolak, Şenol Şanal, yedek üyeliklere ise Süleyman Özdoğan ve Lale Karakulak, Gökhan Demir oy çokluğu ile kabul edildi. AK Partili üyeler kendilerinden bir üye seçilmesini istemesine rağmen CHP Grubu bu teklifi kabul etmedi.

Zonguldak Valiliği İl Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği Meclisi'ne; CHP Grubu adına asıl üyeliğe Lale Karakulak, yedek üyeliğe Cavit Zülfikar oy çokluğu ile kabul edildi.

Zonguldak Turizm Altyapı Hizmet Birliği Meclisi'ne, CHP Grubu adına Eyüp Altan Sezgin ve Gökhan Demir oy çokluğu ile kabul edildi.

2013 YILI FAALİYET RAPORU

Gündemin 9. Maddesi olan "2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi" Meclis 1. Başkanvekili Turhan Demirtaş'ın başkanlığı ile devam etti. Demirtaş, "Yeni bir dönemin ilk toplantısı vesilesiyle ben de iyi dileklerimi sunuyorum. Meclis üyeliğimizin halkımıza ve sizlere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Zonguldak halkı bizlere güvendi. Kentini ve yarınlarını bize emanet etti. Çok zor, ağır ve kutsal bir görev üstlendik. Birlikte çalışarak, paylaşarak inşallah Zonguldak'ı yarınlara taşırız" diye konuştu.

Meclis Başkanı Muharrem Akdemir kürsüye geçerek 102 sayfalık 2013 yılı faaliyet raporunun özetini anlattı. Faaliyet raporunun kapanış konuşmasını yapan Akdemir, "Bu çalışma döneminde Zonguldak halkı için elimizden gelen en iyiyi en güzelini yapmaya çalıştık. Geçen bu zaman içinde hizmetleri yürütürken, alınan kararlarda ve hizmetlerin yerine getirilmesi ile ilgili önceki dönem meclis üyesi arkadaşlarıma ve belediye personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında AK Parti Grubu adına söz alan Abdullah Karagüzel, "Islah konusunda sizi uyarıyorum. Atık su arıtma tesisi konusunda problem var. Halk otobüsü ile ilgili şikayet 2 yıl önceydi. Size dile getirdik. Niye çalışmıyor. Birlik, Kokaksu ve Altamaşarlık Mahallelerine otobüsler niye sefer yapmıyor?" diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Muharrem Akdemir ise "Arıtma tesisinin konusu bir ay değil, üç gün ve dört gün üzerine. Afaki olarak oldu bittiye getiremeyiz. Bir dosya hazırlanır, ilgili kurumdaki arkadaşlar inceler biz ona göre karar veririz. Oldu bittiye getirmek benim işim değil. Ben kanunlar ne emrediyorsa onu yapmak zorundayım. Müşavir firmamız var. İlgili şirketler dosyalarını sundular. Kabul görür veya görmez. Daha ortada bir şey yok. Biz devletin bize vermiş olduğu en küçük kuruşuna kadar korumak ve kollamak zorundayız. Ben özellikle bu konuda çok hassas davranıyorum. Elektrik enerjisini üretebilir ve çalışabilir hale gelmiştir. Ben ilgili kurum müdürü arkadaşlarıma bu talimatları bildirdim. İlgili çalışmalar yapılacaktır. Kanun dışı bir şey yapamayız" diye cevap verdi.

Faaliyet raporu; 14 üyenin yetersiz görmesine rağmen yeterli gören 17 üyenin oyu ile kabul edildi. Gündemin son maddeleri olan denetim komisyonu raporu ile ilgili belediye meclisine bilgi verilmesi ve belediye başkanına yetki verilmesi konularının görüşülmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement