Zonguldak CHP'li Karabıyık: Çözmemiz Gereken Sorun Varken Seçim Gerçekten Lükstür - Son Dakika
Güncel

Zonguldak CHP'li Karabıyık: Çözmemiz Gereken Sorun Varken Seçim Gerçekten Lükstür

Zonguldak CHP\'li Karabıyık: Çözmemiz Gereken Sorun Varken Seçim Gerçekten Lükstür

CHP'li Karabıyık: Çözmemiz gereken sorun varken seçim gerçekten lükstür CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "Bizim bu kadar çözmemiz gereken sorun varken seçim gerçekten lükstür" dedi.

26.08.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Karabıyık: Çözmemiz gereken sorun varken seçim gerçekten lükstür

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "Bizim bu kadar çözmemiz gereken sorun varken seçim gerçekten lükstür" dedi.

Milletvekili Karabıyık ve Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci görüşmek üzere geldikleri Zonguldak'ta Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Milletvekili Lale Karabıyık, "Gelinen noktada koalisyon bizim tüm gayretimize rağmen olmamıştır. Sonraki süreçte bu görevin sayın genel başkanımıza verilmesi gerekiyordu ancak milli iradeye saygı gösterilmemiş ve bu süreçte bu şekilde devam etmemiştir. Bunu üzüntüyle karşılıyoruz ve kınıyoruz. Ardından 1 Kasım seçim tarihi kararı alındı. Ama Türkiye'nin içinde yaşadığı tabloya bir göz atarsak şuanda 49 günün faturası 61 gencimiz şehit. Bu çok içler acısı" dedi.

BİR TARAFTA CUMHURİYET DİĞER TARAFTA İNAT VAR

1 Kasım'da seçime gideceklerini ifade eden Karabıyık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz vatandaşımızdan bize sorunları çözmek için 4 yıl verin diyoruz. Biz projelerimizin, seçim bildirgemizin yine arkasındayız. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri sonuna kadar tutacağız. 1 Kasım'da şunu düşünmek lazım; bir tarafta Cumhuriyet var, demokrasi var, milletimiz var, önceliğimiz Türkiye. Ama bir tarafta da bir inat var, kendi çıkarını düşünenler var ve açığı ortaya çıkmasın isteyenler var. Burada bir karar vermek gerekiyor, belki de dönüm noktası. Bu nedenle 1 Kasım seçimleri son derece önemli. 1 Kasım'da çok iyi sonuçlarla bu sorunların hepsini çözeceğiz, ortadan kaldıracağız."

CHP İKTİDARINDA HESABI SORULACAK

Daha sonra Milletvekilleri Mevlüt Lütfi Baydar ile Lale Karabıyık, CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nca düzenlenen basın toplantısına katıldı. Mevlüt Lütfi Baydar, koalisyonu kurma görevini vermediği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'ın meclisi çalıştırmadığını ileri süren Baydar, şöyle dedi:

"Meclis çalıştığı andan itibaren bunların yaptığı yolsuzluklar var. Subut etmiş, kanıtlanmış suçları var. Uluslararası kara para transferini izleme komitesi var. Başbakan olduğu zamanda ne yaptı bu Tayyip, hadisi şerif var biliyorsunuz; 'Şefaat ya Resul Allah' diye. Bu ticaret ' ya Resul Allah', inşaat 'Ya Resul Allah', rant 'Ya Resul Allah' diye yürüyen birisi. Ver benim cebime koyuyum mantığında."

Bu yolsuzlukların hesabının sorulacağını vurgulayan Baydar, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP'nin bir milletvekili olarak 1 Kasım seçimlerinden sonra hepiniz cebinden üreterek, Türkiye'yi fakirleştirerek soydukları çırptıkları ne varsa, soyup soğana çevirdikleri ne varsa. tek kuruşun hesabını padişah bozuntusunun yakasına yapışıp sormazsam namerdim. Ondan sonra çıkacaksın 'Elhamdülillah müslümanım' diyeceksin. Milletin açlıktan nefesi kokuyor. İster erken seçim yapsınlar, ister yarın seçim yapsınlar. Vatandaş bunların ipliğini gördü. Bunların ipliği pazara çıktı. Ben vatandaşıma ve seçmenime güveniyorum. AKP'ye oy verene de MHP'ye oy verene de diğer partilere oy verene de meclis dışında kalan partilere oy verene de güveniyorum. Bunların hesabını soracak parti CHP'dir. CHP iktidarında bunların mutlaka ve mutlaka hesabı sorulacak. Türkiye ya bunu istediği bir padişahlık sistemine götüreceğiz ya da kurduğumuz koruduğumuz hepimizin bu ülkenin cumhuriyetinden faydalandığı bir ortamda bu cumhuriyeti savunacağız. 61 gencimiz sırf bunun erken seçimde 'acaba AKP'nin oyunu artırabilir miyim' amaçla şehit oldu. Seferberlik ilan edilmiştir. Onu o kaçak sarayından indirip oralarda burnunun sürtüldüğünü görmedikten sonra hiçbirimize rahat yok."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak CHP'li Karabıyık: Çözmemiz Gereken Sorun Varken Seçim Gerçekten Lükstür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement