Zonguldak Chp?li Özkan Cumhuriyet'i Yıkmaya Çalışıyorlar - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Chp?li Özkan Cumhuriyet'i Yıkmaya Çalışıyorlar

Zonguldak Chp?li Özkan Cumhuriyet\'i Yıkmaya Çalışıyorlar

CHP Parti Meclisi üyesi Tuncay Özkan, "Bugün yaşanan çürüme ve yozlaşmayı Türkiye hiçbir dönemde yaşamadı.

16.01.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi üyesi Tuncay Özkan, "Bugün yaşanan çürüme ve yozlaşmayı Türkiye hiçbir dönemde yaşamadı. Bu çürüme ve yozlaşmanın ana hedefi Cumhuriyet'tir. Hukuku ve özgürlüğü ortadan kaldırarak Cumhuriyet'i yıkmaya çalışıyorlar. Ama kimsenin böyle bir mücadeleyi kazanması mümkün değil" dedi.

Tuncay Özkan, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Özkan, Paris saldırısından sonra faillerin yakalanması, sorumlu tutulan terör örgütlerinin izinin sürülmesi aşamasında Türkiye'nin teröristler için bir geçiş ülkesi özelliği taşıdığı kanısının öne çıktığını söyledi. Bunun Türkiye için talihsiz bir durum olduğunu ifade eden Özkan, "AKP iktidarına dek, Cumhuriyet hükümetlerinin tümü uluslararası terörle mücadelede dünyaya güven vermiş, hep çözüm çabalarının parçası olmuştur. AKP iktidarı döneminde ise hem Türkiye'den terör örgütlerine katılanlar hem de Türkiye sınırlarını ve topraklarını kullanan teröristler konuşulmaya başlanmıştır" dedi.

'YOLSUZLUKLARIN ÜSTÜ KAPATILIYOR'

4 eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu'nun verdiği karara da değinen Özkan, hükümetin yolsuzlukların üstünü kapattığını savunarak, şöyle dedi: "TBMM'de AKP'nin yaptığı tek şey yolsuzluklarla mücadele eden insanlar hakkında karalama kampanyaları düzenlemek. Ancak yolsuzlukla beslenen, beslendiği ortaya çıkan belgeleri, delilleri ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Biz yolsuzlukla, yasaları ortadan kaldırarak Cumhuriyet'in zayıflatılmasıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin borçlandırılarak boyunduruk altına alınmasıyla mücadele edeceğiz. Türk halkı asla hırsızlığa, talana boyun eğmeyecektir. Biz Cumhuriyet'in aydınlığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlığını önümüzdeki yüzyıllara taşımak için elimizden ne geliyorsa gerçekleştireceğiz. Terör, yolsuzluk ve borçlandırarak yoksullaştırmak olgusunu ortadan kaldırmak için seferberlik ilan ettik. CHP iktidarında her bir kuruşun hesabını soracağız. CHP iktidarında bu yolsuzlukların bu çürümenin hesabını vermeden hiçkimse bir başka işe başlayamayacak."

Özkan, "Bugün yaşanan çürüme ve yozlaşmayı Türkiye hiçbir dönemde yaşamadı. Bu çürüme ve yozlaşmanın ana hedefi Cumhuriyet'tir. Hukuku ve özgürlüğü ortadan kaldırarak Cumhuriyet'i yıkmaya çalışıyorlar. Ama kimsenin böyle bir mücadeleyi kazanması mümkün değil" dedi. AK Parti'nin yeni Türkiye'sinin nereye gittiğini gördüklerini belirten Özkan, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı merdivenindeki gösteriye bakarsanız, yeni Türkiye'nin ne demek olduğunu anlarsınız. 'Yeni' deyince yeni olmuyor. Önemli olan Türkiye'nin sorunlarını çözmektir. Bizim yeni Türkiye'den kastımız, AKP'den kurtulmuş, Cumhuriyeti gelecek kuşaklara taşıyacak olan Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlığıyla aydınlanmış bir Türkiye'dir" dye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Chp?li Özkan Cumhuriyet'i Yıkmaya Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement