Yokluk İçindeki Ailenin Dramına Duyarsız Kalmadılar - Son Dakika
Güncel

Yokluk İçindeki Ailenin Dramına Duyarsız Kalmadılar

Yokluk İçindeki Ailenin Dramına Duyarsız Kalmadılar

Zonguldak'da Ereğli'ye bağlı Sofular Köyü'nde, 2 odalı evde birisi engelli, 6 çocuğuyla yokluk içinde yaşayan Çetinkaya çifti için hayırseverler yardıma koştu.

20.01.2015 17:53  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Sofular Köyü'nde, 2 odalı evde 6 çocuğuyla yokluk içinde yaşamı kamuoyuna yansıyan Çetinkaya çiftine Türkiye'nin birçok yerinden hayırseverler el uzattı.

10 YIL ÖNCE İNŞAATTAN DÜŞTÜ

45 yaşındaki Şerife ve 50 yaşındaki İsmet Çetinkaya çiftinin tek katlı 2 odalı evleri, 6 yıl önce çıkan yangında hasar gördü. Ev, hayırseverlerin desteği ile onarıldı. İsmet Çetinkaya, 10 yıl önce çalıştığı inşaattan düşmesi sonucu beli hasar gördü.

TEK GELİR KAYNAĞI ÇOCUKLARININ ENGELLİ MAAŞI

Ağır işlerde çalışamayan İsmet Çetinkaya, eşi ve 6 çocuğu ile derme çatma tamir edilen evde yokluk içinde yaşıyor. Çiftin tek gelir kaynağı 8 yaşındaki engelli çocukları için verilen engelli maaşı.

BEBEKLERİNE SÜT VEREMEYEN ÇİFT ÇAY İÇİRİYOR

Parasızlık nedeniyle 9 aylık bebeği ile yaşları küçük olan diğer 3 çocuğunun altını naylon poşet içine koydukları eski kıyafetlerle bezleyen ve yine çocuklarına süt yerine çay içiren çiftin mücadelesi basına yansıyınca, hayırseverler yardıma koştu.

ÇOCUK BEZİ GÖNDERDİLER

Türkiye'nin birçok yerinden hayırseverler İsmet Çetinkaya'yı arayarak ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Bazı kişiler aileye çocuk bezi gönderdi.

"KÖMÜRE VE ODUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Gelen bezleri bitecek korkusuyla henüz kullanmayan ve eski usulle çocuklarını bezlemeye devam eden Şerife Çetinkaya, "Birçok kişi yardım için telefon etti. Daha çok çocuk bezi geldi. Ama biter korkusuyla henüz açmadım bezleri. Beze çok ihtiyacım var. Kömüre, oduna ihtiyacımız var. Eşim çalışamıyor. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

"EN BÜYÜK İSTEĞİM ÇOCUĞUMUN TEDAVİ EDİLMESİ"

İsmet Çetinkaya ise 8 yaşındaki oğlunun rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini, konuşamadığını söyledi. Parasızlık nedeniyle oğlunu tedavi ettiremediğini anlatan Çetinkaya, "Birçok yerden yardım telefonu geldi. Herkese teşekkür ediyorum. Ama benim en büyük isteğim oğlumun tedavisinin yapılması" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yokluk İçindeki Ailenin Dramına Duyarsız Kalmadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement