Zonguldak Fetö'nün 'Kırgızistan İmamı' Olduğu İddiasıyla Tutuklandı, 'Cemaati Sevmezdik' Dedi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Fetö'nün 'Kırgızistan İmamı' Olduğu İddiasıyla Tutuklandı, 'Cemaati Sevmezdik' Dedi

Zonguldak Fetö\'nün \'Kırgızistan İmamı\' Olduğu İddiasıyla Tutuklandı, \'Cemaati Sevmezdik\' Dedi

Fetö'nün 'Kırgızistan imamı' olduğu iddiasıyla tutuklandı, 'Cemaati sevmezdik' dediZONGULDAK'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün 'Kırgızistan imamı' olduğu suçlamasıyla tutuklanan 43 yaşındaki Aziz Aşçı, "Bu cemaati sevmezdik.

20.09.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetö'nün 'Kırgızistan imamı' olduğu iddiasıyla tutuklandı, 'Cemaati sevmezdik' dedi

ZONGULDAK'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün 'Kırgızistan imamı' olduğu suçlamasıyla tutuklanan 43 yaşındaki Aziz Aşçı, "Bu cemaati sevmezdik. Ben de o örgütle yıllardan beri mücadele ediyorum" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Aziz Aşçı, Zonguldak'ta yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Devrek İlçesi'nde gözaltına alınmış ve dün adliyeye sevk edildiği 8 kişi ile birlikte tutuklanmıştı. 1997 yılında gittiği Kırgizistan'ın başkenti Bişkek'te mobilya mağazası açan Aziz Aşçı'nın, örgütün 'Kırgızistan imamı' olduğu ileri sürüldü. Aşçı'nın, Türk iş adamları için Kırgızistan'da geziler düzenlediği öğrenildi. Aziz Aşçı, mahkemede verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Kırgızistan'a gitmeden önce söz konusu yapının Zonguldak'taki okulunda çay ocağı işlettiğini söyleyen Aziz Aşçı, şöyle dedi:

"İlişkim çay ocağı işlettiğim dönemde başladı. O tarihlerde bunların böyle olduklarını bilmiyordum. Ben orada çalışırken diplomam kullanılmış olabilir. O dönem İ.S. adlı kişi yurt müdürüydü. Kayıtlarda geçmiyor olabilir. O tarihlerde 20 yaşlarındaydım. Yurt müdürlüğü yapacak kapasitem yoktu. 1 yıl sonra buradan ayrıldım. Sonra burayla hiç alakam olmadı. 1997'de Kırgızistan'a gittim."

"ÖRGÜTLE YILLARDIR MÜCADELE EDİYORUM'

Kırgızistan'da İ.K. adlı kişiyle ortaklık yaptığını, ancak kavgalı ayrıldıklarını söyleyen Aşçı, "Orada bu yapının mensupları bana polis gönderdiler. Benim bu yapıyla hiçbir bağlantım yoktur. İddia edildiği gibi örgütte abilik yapmadım. Bu cemaati sevmezdik. Benim oradaki mobilya mağazamda sattığım mallar bile bu örgüte ait firmalardan değildir. Türkiye'ye geldiğimde onların firmaları ve otellerinde kalmamaya özen gösterdim. Öyle olsa onların otellerinde, yurtlarında kalırdım. Ben de o örgütle yıllardan beri mücadele ediyorum. Onlardan olmadığım için bana zorluk çıkarıyorlar. Örgütün o ülkedeki yapılarıyla herhangi bir bağlantım yok. Bağlantım olsa darbe girişiminden sonra Türkiye'ye giriş yapmazdım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Fetö'nün 'Kırgızistan İmamı' Olduğu İddiasıyla Tutuklandı, 'Cemaati Sevmezdik' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement