Kazayı Gerçek Sanıp Yardıma Koşanlar, Büyük Şaşkınlık Yaşadı - Son Dakika
Yaşam

Kazayı Gerçek Sanıp Yardıma Koşanlar, Büyük Şaşkınlık Yaşadı

Kazayı Gerçek Sanıp Yardıma Koşanlar, Büyük Şaşkınlık Yaşadı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği trafik kazası kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Kazayı gerçek sanıp yardıma koşanlar ise şaşkına döndü.

06.06.2015 04:21  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak il Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği trafik kazası kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği trenin altına giren otomobilde bulunan yaralıların kurtarıldığı kazayı gerçek sananlar, sağlık ekiplerine yardım ederken tatbikat olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Egemenlik Caddesi Güven Kavşağındaki tren rayları üzerine saat 02: 00 sıralarında kaza kurtarma tatbikatı düzenledi. Senaryo gereği trenin altına giren otomobili gören bir vatandaş hemen 112'yi arayarak ambulans çağırdı. Trafik polisleri de kaza yerinde önlem aldı. Kısa sürede kaza yerine gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve ambulanslarda görevli sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Tatbikatta sağlık görevlilerin kaza anında yaşadığı sorunlar da anlatıldı.

3 yaralının otomobilde sıkıştıkları yerden kurtarılması çalışmasında yaralıların yakını olduğunu belirten kişiler sağlık görevlilerine zor anlar yaşattı. Tren makinistine ve basın mensuplarına saldıran yaralı yakınları sağlık görevlilerine de bağırarak hakaretler etti.



KAZAYI GERÇEK SANIP YARDIM ETTİLER

Yaralıların otomobilden çıkarılması için çalışmalar devam ederken yoldan geçen sürücüler de durarak kaza hakkında bilgi almaya çalıştı. Kazayı yapanların yakınları olup olmadığını kontrol ede vatandaşların bazıları da sağlık görevlileriyle birlikte sedye taşıdı. Kazanın tatbikat olduğunu öğrenenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gerçeğini aratmayan tatbikatın ardından konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Emre Karaahmetoğlu, belli periyodlarla tatbikatlar yaptıklarını, bu kez ise kentte olma ihtimali yüksek olan tren kazasını canlandırdıklarını söyledi. Başarılı ve gerçekçi bir tatbikat yaptıklarını ifade eden Karaahmetoğlu, şöyle konuştu:



"Burada sağlık çalışanlarına, ambulansa müdahale gibi olayları da canlandırdık. Hasta yakınları acılı oldukları için biran önce müdahale edilsin istiyorlar. Tabi biz gerekli müdahaleleri yapıyoruz ama hasta yakınları bazen ambulansın geç geldiğini düşünebiliyorlar. Yeterli müdahalenin olmadığını düşünebiliyorlar. Bu konuda uzman olanlar sağlık çalışanları. Vatandaşlarımızdan ricamız yaralıya müdahale anında çalışanlara karışmamaları ve işlerini zora sokmamalarıdır. Bu kendileri ve yaralarılar için çok faydalı olur."



BASIN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜDAHELEDE CANLANDIRILDI

Tatbikat sırasında yaralıların yakını rolünü oynayan İl Sağlık Müdürlüğü personeli 50 yaşındaki Alaattin Demir de televizyonlarda kaza sırasında izlediği görüntüleri canlandırmaya çalıştığını anlatarak, 'Böyle olaylarda basın mensupları da kaza alanına çok giriyor. Biraz daha dışarıdan çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu da burada canlandırarak göstermeye çalıştım. Sağlık çalışanlarına kaza yapanların yakınlarının yaptığı müdahaleyi göstermeye çalıştım. İnşallah bunlar ve bu tür kazalar yaşanmaz' diye konuştu.



Tatbikat sonunda vatandaşlar da sağlık görevlilerini tebrik etti.



Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Kazayı Gerçek Sanıp Yardıma Koşanlar, Büyük Şaşkınlık Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kömür Kentli: İnsallık var o Şehirde koşar tabi benim Aslan toprağam 0 0 Yanıtla

Advertisement