Heyelanzedeler Zonguldak-Ankara Karayolunu Trafiğe Kapattı - Son Dakika
Güncel

Heyelanzedeler Zonguldak-Ankara Karayolunu Trafiğe Kapattı

Heyelanzedeler Zonguldak-Ankara Karayolunu Trafiğe Kapattı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, yol genişletmesi yapılan mahallede meydana gelen heyelanda evleri zarar gören vatandaşlar, Zonguldak-Ankara Karayolunu trafiğe kapattı.

19.07.2015 04:51  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, yol genişletmesi yapılan mahallede meydana gelen heyelanda evleri zarar gören vatandaşlar, heyelan bölgesinde çalışma başlatılmadığı gerekçesiyle Zonguldak-Ankara Karayolu'nu trafiğe kapattı. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bir vatandaşın 'Devlet şunu yapamıyor mu?" şeklindeki sorusuna "3 milyon Suriyeliye kucak açmış bir devlet şurada 30 tane aileye bakamayak mı zannediyorsun. Bu iş gece vakti yol keserek mi olur ya" diye cevap verdi. Çalışmaların pazartesi günü başlanacağı sözünü alan vatandaşlar, 4 saat sonra eylemlerini bitirdi.

Karayolları ekiplerinin, yol genişletme çalışması yaptığı Devrek-Ereğli yolunun alt tarafındaki yamaçta önceki gün sabaha karşı meyana gelen heyelanda derin yarıklar oluştu. Heyelan nedeniyle Karşıyaka Mahallesi Nizamlar mevkisinde 2 katlı 2 bina hasar gördü. Bölgede hasar gören evlerle birlikte toplam 27 konut güvenlik amacıyla tahliye edildi. Evlerinden çıkmak zorunda kalan ailelerden bazıları yakınlarının yanına bazıları da misafirhane ve otellere yerleştirildi. Ancak, heyelanzedeler konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını ileri sürerek saat 23.00 sıralarında Zonguldak-Ankara Karayolu'nda ulaşımı sağlayan Çomaklar Köprüsü kavşağını ulaşıma kapattı. Heleyanzedelere destek verenlerle birlikte yaklaşık 600 kişi, her iki yöne de araçların geçişlerine izin vermedi. Ankara'ya gidecek araçlar alternatif güzergaha yönlendirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Zonguldak'tan Devrek Kaymakamı Yakup Güney, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, öfkeli vatandaşları ikna etmeye çalıştı.

Evi yıkılma tehlikesi geçiren Soner Susam, heyelan nedeniyle 26 evin boşaltıldığını belirterek, "Yetkililer Türkiye şartlarında heyelanın risk analizini çıkaramamışlardır. Yetkililer sesimizi duysun. Gelmez denilen heyelan ilk eve ulaştı. Karşıyaka Mahallesi halkı olarak heyalanın kimi ne kadar etkileyeceğini bilmiyoruz. Biz ölmek istemiyoruz" dedi.

Öfkeli vatandaşları ikna etmeye çalışan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bir vatandaşın, "Devlet şunu yapamıyor mu?" şeklindeki sorusuna, "3 milyon Suriyeliye kucak açmış bir devlet şurada 30 tane aileye bakamayak mı zannediyorsun. Bu iş gece vakti yol keserek mi olur ya" diye cevap verdi.

Kaymakam Güney de, vatandaşlara hitaben, Karşıyaka Mahallesinde bir afet yaşandığını ve 3 gündür bölgede inceleme yaptıklarını söyledi. Güney, şöyle dedi:

"Risk altında olan evleri ilk etapta tespit ettik. Orada tahliye edilen insanlarımız için kalacak yer ayarlandı. Hiç bir ailemiz dışarıda kalmayacak. Kalacak yerim yok diyen vatandaşımız var ise yurdumuz var. Eve geçecek vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacak. AFAD'dan yetkililer geldi ve inceleme yaptı. Gereken her şey yapılıyor."

Bir grup vatandaş sesini duyamadıkları iddiasıyla Kaymakam Güney'i protesto etti.

Kaymakam Güney ve İl Emniyet Müdürü Ak'ın, 20 Temmuz'da Karşıyaka Mahallesinde çalışma başlatılacağını sözünü vermesi üzerine vatandaşlar 4 saat sonra eylemlerini bitirerek, karayolunu trafiğe açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Heyelanzedeler Zonguldak-Ankara Karayolunu Trafiğe Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement