Zonguldak'ın Nüfusu Azalıyor - Son Dakika
Politika

Zonguldak'ın Nüfusu Azalıyor

Zonguldak\'ın Nüfusu Azalıyor

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak'ın nüfusunun azalması sebebiyle milletvekili sayısının 4'e düşebileceğini belirtti.

21.04.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak'ın nüfusunun azalması sebebiyle milletvekili sayısının 4'e düşebileceğini belirtti.

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, partisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. ÇATES ve 2015 Genel Seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ayan, Zonguldak'ın beş olan milletvekili sayısının 4'e düşebileceğini ifade etti. Ankara'da yapılan ziyaretlerde böyle bir duyum aldıklarını ifade eden Ayan, şöyle konuştu: "Ankara'da yapmış olduğumuz temasların ardından bize gelen duyumlar var. Zonguldak'ın nüfusunun azalmasından dolayı beş olan milletvekili sayısının dörde düşebileceği, bu bir milletvekilinin de ya Malatya ya da İstanbul'a gidebileceği söyleniyor. Kesin alacağımız dediğimiz belediyeyi alamadık. Biz, mutlak başarı parolasıyla çıktığımız ve süreci gördüğümüz zaman böyle olacağına inandık. Böyle olmasını arzuladık. Fakat sonuçları iyi olmadı. İnşallah bundan sonrası Zonguldak'ımız için hayırlı olur. Tabii biz MHP olarak Zonguldak'ın hak ve menfaatleri ile vatandaşlarımızın huzur ve refahı için elimizden geleni yaparız."

FİRMALARA YERLİ KÖMÜR ÖNERİSİ

ÇATES'in özelleştirilmesi ile ilgili ihalenin yapıldığını hatırlatan Ayan, ihaleyi kazanan firmalara yerli kömür kullanılması için çağrıda bulundu. ÇATES'in özelleştirilmesi süresi boyunca MHP'nin duruşunu gösterdiğini dile getiren Ayan, şunları söyledi: "Özelleştirme İdaresi'nin özelleştirme kapsamına aldığı günden bu yana bu özelleşmenin yapılmaması yönünde MHP teşkilatları olarak karşı duruşumuzu göstermiştik. Bunun sebebinin de Zonguldak'ın ekonomisinin çökebileceği ve ÇATES'in bu bakımdan da Zonguldak'ın son kalesi olduğuna dair sizler de takip ettiniz. Gerek caddelerde imza toplamaya kadar sürece getirdik. Bunun arkasından Cumhurbaşkanlığı, Enerji Bakanlığı ve Başbakanlığa toplamış olduğumuz imzaları bir mektupla, burada yapılanların doğru olmadığını, buranın ekonomisinin çökebileceğini kanaatimiz tavsiyelerini bildirmiştik. Sadece buna Cumhurbaşkanlığı'ndan iki satırlık cevap geldi. İlgili mercilere dilekçeniz gönderilmiştir gibi yüzeysel bir cevap geldi. Bu güne gelindiğinde artık pek de yapılacak bir şey kalmadı. Bu gün ÇATES'in ihalesi yapılıyor. İnşallah hayırlısı olur. Demekten başka bir çaremiz yok. Tabii ki burada sitemleri, bazı organlara bakıyorsunuz, siyasilerden yana bir sitem görüyorsunuz ama biz bu sürecin başından bu güne kadar olan zaman içerisinde bunun Zonguldak'a zarar vereceğine, Zonguldak insanını yaralayacağını söylememize rağmen, açıkçası halktan da bir destek alamadık. Bakın biz orada eğer MHP'li bir belediye başkanı buradan seçim alırsa biz ÇATES'in özelleşmesinin durdurulmasına çok büyük bir avantaj elde ederiz dememize rağmen o bile Zonguldak gündeminde pek bir yer almadığını gördük. O zaman ne çıkıyor buradan, sanki halkın bunu da (ÇATES'in satılmasını) kabullenmiş görüyoruz."

Halka karşı siyaset yapmayacaklarını anlatan Ayan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu gün yapılacak ihalede en azından yerli kömür kullanabilecek firmalarımızın burayı alması süreci biraz daha uzatır. O da çözüm değil ama Zonguldak'ın ekonomik olarak ömrünü biraz daha uzatır. İnşallah böyle sonuçlanır. Ama kanaatim o dur ki böyle de olmayacak."

"İKİ YIL İÇİNDE TTK KAPANIR"

ÇATES'in özelleştirilmesinden sonra iki yıl içinde TTK'nın ürettiği kömürü satacak Pazar bulamadığı gerekçesiyle kapanacağını da öne süren Hamdi Ayan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"ÇATES özelleştikten sonra iki yıl içinde TTK, ürettiği kömürü satacak pazar bulamadığından dolayı haliyle taşkömürü de kendini kapatma yoluna gidecektir. Şimdi soru burada şu olmalı, 'Peki Zonguldak ne olacak?' Yani burası, biliyorsunuz tarıma dayalı bir arazi, coğrafyaya sahip değil. Hayvancılık ve seracılık az. O zaman ne olacak? Terk edilmiş bir şehir, hep şunu söylüyoruz. Burası enerji santralleri üssü olarak seçilmiş bir bölge, bakın bu ihalenin arkasından Çaycuma, Saltukova ve Filyos'da yapılacak santrallerin devam ettiğini göreceksiniz. Haliyle böyle santrallerin olduğu bir yerde de insanların yaşamaması lazım. Burayı terk etmesi lazım gelir." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Zonguldak'ın Nüfusu Azalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret
    13:43 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret

    'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek linçe maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı 300 bin liralık manevi tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme, Akgül'ün açtığı davanın reddine karar verdi.

  • HKP, AKP iktidarının İsrail ile ticari ilişkilerini eleştirdi
    13:42 HKP, AKP iktidarının İsrail ile ticari ilişkilerini eleştirdi

    Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, AKP'nin Filistin'deki katliamı kınar gibi görünürken İsrail ile ticari ilişkilerini artırdığını belirterek, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Çolak, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarını ve insani yardımlara engel olmasını vurguladı. HKP olarak Filistin halkının katledilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e cevap verdi
    13:37 Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e cevap verdi

    Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kulüple ilgili söylediği sözlere karşılık düzenlediği basın toplantısında, "Hiçbir siyasi partinin başkanıyla ya da mensubu ile hiç ters düşmedim. Çünkü burada her siyasetten arkadaşımız var.

  • CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi
    13:34 CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi

    CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'nin merkezinde rezerv alan ilan edilmesine tepki gösterdi. Şahan, Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum'un imzasıyla yapılan bu projenin Şişli ve İstanbul'a hangi deprem sorununa çözüm ürettiğini sordu.

  • Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı deprem öncesi rakamları aştı
    13:32 Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı deprem öncesi rakamları aştı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, afet öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının şu anda 82 bine çıktığını belirtti.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:21 Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir evde yapılan aramada 1 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 4 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement