Zonguldak - Kazım Karabekir'in Kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Kazım Karabekir'in Kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Öğrencilerle Buluştu

Zonguldak - Kazım Karabekir\'in Kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Öğrencilerle Buluştu

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, öğrencilerle buluştuKurtuluş Savaşı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı 75 yaşındaki Timsal Karabekir Yıldıran, babasıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün dava arkadaşı ve kardeş gibi olduklarını söyleyerek, "Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal Paşa'mıza saygısını, sevgisini korumuştur.

25.03.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, öğrencilerle buluştu

Kurtuluş Savaşı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı 75 yaşındaki Timsal Karabekir Yıldıran, babasıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün dava arkadaşı ve kardeş gibi olduklarını söyleyerek, "Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal Paşa'mıza saygısını, sevgisini korumuştur." dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından Sezai Karakoç Salonu'nda düzenlenen 'Dünü unutma, yarına hakkın olsun' konulu konferansa Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Yıldıran konuşmacı olarak katıldı. Timsal Karabekir Yıldıran, babasına ait fotoğraf ve resim arşivi eşliğinde sunum yaparak katıldığı savaşlardan örnekler verdi. Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıkları da anlatan Yıldıran, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"13-15 yaşlarındaki gencecik evlatlar bugün bizim şuradaki rahatımız için can verdiler Çanakkale'de vatanın her yöresinden. Gençlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Eğlence, kına geceleri oluyor, oyun havaları başlıyor ya, hey onbeşli onbeşli çaldığı zaman kimseyi oynatmayın. Esasında bu bir oyun havası değil ağıttır aslında."

SON NEFESİNE KADAR SAYGISINI KORUMUŞTUR

Bir öğrencinin, "Atatürk ile Kazım Karabekir arasında yaşanan gerginlik olmasaydı, bugün farklı olur muydu?" sorusunu cevaplayan Yıldıran, "Bugünden geriye dönüp de 'keşke olsaydı' diyemiyoruz. Olması gerektiği gibi olmuş. Onlar dava arkadaşıydı. Onlar kardeş. Tabi ki, o günlere o samimiyete dönüp de beraber el ele devam edebilselerdi farklı şeyler olabilir miydi? Olurdu. Ama kader böylesine nasip etmiş. Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal Paşa'mıza saygısını, sevgisini korumuştur." şeklinde cevapladı.

Yıldıran, konferansın sonunda davetlilere, Kazım Karabekir tarafından yazılan ve bestelenen 'Türk Yılmaz Marşı'nı dinletti. Marş sonunda öğrenciler, Yıldıran'ı ayakta alkışladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Kazım Karabekir'in Kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu
    20:04 Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilav yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement