Zonguldak Köylülerden Taş Ocağı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Köylülerden Taş Ocağı Tepkisi

Zonguldak Köylülerden Taş Ocağı Tepkisi

Çaycuma'ya bağlı Sazköy köyünde yapılması planlanan taşocağına karşı imza kampanyası başlatan köylüler, topladıkları 1267 imzayı Valiliğe teslim etti.

11.03.2015 15:11  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Sazköy Köyü'nde yapılması planlanan taşocağına karşı imza kampanyası başlatan köylüler, topladıkları 1267 imzayı Valiliğe teslim etmek için kent merkezine geldi. Köylüler, Valilik önünde ellerindeki dövizlerle projeye tepki gösterdi.İlçeye bağlı Sazköy, Yeşilyayla, Aşağı İhsaniye Köyleri'nde yaşayanlar, Sazköy Köyü sınırında ormanlık alana özel maden şirketi tarafından yapılması planlanan taş ocağına karşı imza kampanyası başlattı. 3 köyde yaşayan yaklaşık 50 kişi, topladıkları 1267 imzayı teslim etmek için Valiliğe geldi. Aralarında kadınların da bulunduğu grup, 'Ağaç kesen baş keser', 'Ormansız vatan olmaz', 'Sağlıklı yaşam çevre ile olur' yazılı dövizlerle tepkilerini gösterdi.

Köylüler adına konuşan Saniye Cicibaşoğlu, şirketin, Filyos Çayı'nın Karadeniz'le buluştuğu deltanın hemen üzerindeki bir tepede aldığı ruhsatı yatırıma dönüştürerek taşocağı açmak istediğini söyledi. Taş ocağının kurulacağı alanın biyolojik çeşitliliğin ve kuş türlerinin en zengin olduğu alan olduğunu ifade eden Cicibaşoğlu, şöyle konuştu:

" Türkiye'de 472 kuş türünün 297'sinin burada yaşadığı tespit edildi. Bu yönüyle beldemiz kuş çeşitliliği açısından ülkenin en değerli bölgeleri arasında. Proje sahasının hemen sınırında olan ve 5 köye su veren sondaj kuyuları zarar görecek. Bu durum bile cennet beldemizi Kerbela'ya çevirecek, bizi susuzluğa mahkum edecektir. Nereden bakılırsa bakılsın bize 'Ölümlerden ölüm beğen' diyen bu taşocağını kabul etmiyoruz."

Köylüler, daha sonra topladıkları imzaları Vali Ali Kaban yerinde olmadığı için Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi'ye teslim etti. Aşağı İhsaniye Köyü Muhtarı Kazım Kınay, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi'nin, konuyla ilgili araştırma yapılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne talimat verdiğini söyledi. Köylüler, daha sonra Valilik'ten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Köylülerden Taş Ocağı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement