Zonguldak "Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Zonguldak "Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü" Haberine Ek

Zonguldak "Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü" Haberine Ek

Göçükte hayatını kaybeden maden işçisi Selami Yalçın'ın cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

12.12.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göçükte hayatını kaybeden maden işçisi Selami Yalçın'ın cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Madencinin annesi Asiye, babası Ali Ziya Yalçın, diğer yakınlarıyla cenazeyi alırken gözyaşı döktü. Ağabeyi gibi maden işçisi olan 32 yaşındaki Ersoy Yalçın, 2009'da kendisi Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda işe girince ağabeyinin de madene merak sardığını söyledi. Ersoy Yalçın, şöyle dedi:

"İkimiz de babamın marangoz atölyesinde çalışıyorduk. Ben madene girince o da, 'Ben de bu işi yapacağım' dedi. Erken emekliliği çok düşünüyordu. Bu nedenle benden sonra aynı yıl bu ocakta işe başladı. 2 yıl sonra ocak sahası içinde işe giderken kamyon kasasının kapağı çarptı ve omiriliği zedelendiği için 3 ay felçli kalmıştı. Sonra düzeldi ve erken emeklilik için tekrar aynı ocakta çalışmaya devam etti. Torba Yasa'dan sonra 3 gün iş bırakma eylemi yaptılar. Parasını alamıyordu. Herkes işi bıraktı o bırakmadı. Demek ki kaderi böyleymiş."

Ağabeyinin Torba Yasa'dan önce 1200 lira aldığını, yasadan sonra ise ücretinin 1900 liraya yükseldiğini belirten Ersoy Yalçın, "1900 lira maaş aldığını hiç söylemedi. 17 günlük zamlı maaş aldığını söylemişti 1 ay önce o kadar" diye konuştu.

Evli ve 2 çocuk babası Selami Yalçın'ın cenazesi yarın Gökçebey İlçesi'nde toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak 'Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement