Zonguldak'ta 1 Aralık'tan İtibaren Kış Lastiği Zorunluluğu - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta 1 Aralık'tan İtibaren Kış Lastiği Zorunluluğu

Zonguldak il merkezi ve bağlı ilçelerde kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık tarihinden itibaren başlıyor.

24.11.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak il merkezi ve bağlı ilçelerde kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık tarihinden itibaren başlıyor.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Zonguldak il merkezi ve çevre ilçelerde kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık tarihinden itibaren başlayacağı bildirildi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmeliğin 6/1 maddesi uyarınca; "yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur. Zonguldak Valiliği'nin 06.11.2015 tarihli olurlarına istinaden ilimizdeki şehirlerarası ve şehiriçi karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile karayolu taşıma yönetmeliği uyarınca "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller de (ticari araçlar da) 1 Aralık 2015 ile 1 Nisan 2016 tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunludur.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak adına kış lastiği kullanımı denetimine ağırlık verilecektir. Kış lastiği kullanılması zorunlu olmasına rağmen kullanılmadığı tespit edilen araçların sürücülerine yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca idari para cezası uygulanarak trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyecektir." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta 1 Aralık'tan İtibaren Kış Lastiği Zorunluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement